E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakEmlak Bank borsada konut satacak---

Emlak Bank borsada konut satacak

Emlak Bank borsada konut satacak
27 Ağustos 2018 - 08:52 borsagundem.com

Gayrimenkul sektörü yeni bir kampanyaya hazırlanıyor. Buna göre yaklaşık 200 firma yüzde 10-20 arasında indirim yapacak, faizler de 0.98’e çekilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un geçtiğimiz günlerde açıkladığı inşaat sektörünü hareketlendirmek için başlatılacak düşük faizli yeni kampanyanın detayları netleşti.

PEŞİNAT YÜZDE 10

Yarın açıklanacak kampanya kapsamında konut kredisi faizleri yüzde 2'yi aşan seviyelerden yeniden 120 ay vadede yüzde 0.98'e indirilecek. 3 Ekim'e kadar yani 2 ay sürecek kampanyada peşinat oranı da yüzde 10'a çekilecek. KİPTAŞ ve Emlak Konut GYO projeleri başta olmak üzere, GYODER, KONUTDER ve İNDER üyelerinin projeleri yer alacak. Kampanyanın en çok dikkat çeken yanı ise fiyatlarda indirim yapılması olacak. Firmalar konut fiyatlarında yüzde 10 ila 20 arasında indirim yapacak. Yüzde 20 olan peşinat oranın da yüzde 10'a çekilmesi, kalan farkın ara ödemeler şeklinde alınması da planlanıyor. Kampanya ile ilgili tüm detaylar ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile sektör temsilcilerinin katılacağı toplantıda yarın açıklanacak.

EMLAK BANK SAHNEDE

Bu arada Emlak Bankası da sektöre nakit akışı sağlamak için 17 yıl aradan sonra faaliyete geçti. Kurulacak bir fon üzerinden firmaların elindeki stok konutların sermaye piyasasına kazandırılması gündemde. Emlak Bank'ın belli iskontolarla firmaların stoklarını alıp, bunları vatandaşa uygun koşullarla satması da bekleniyor. Bakanlıktan diğer bir beklenti ise ilk evini alacak vatandaşa teşvikler sunması.

TOKİ'DEN BU YIL İKİNCİ İNDİRİM KAMPANYASI

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasının bu yıl ikincisi başlıyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan, 21 Eylül- 19 Ekim arası sürecek kampanyada indirim oranını yüzde 24'e çıkardıklarını söyledi. Turan, vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerin indirim kampanyasına dahil edilmediğini kaydetti. (Seda Tabak/Sabah)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fiyat doğru mu?.27 Ağustos 2018 13:05

    fiyatlar gerçeği yansıtmıyor ki. kro mantığında bir sürü müteahhit türedi. beton zengini oldular. adam demir çelik üretiyor ağır sanayi.. % 10 kar marjı ile dönüyor. bu konutçular % 200 kar marjı ile alıştılar kaymaklı kara. % 20 iskonto yaptık derler. nişantaşındaki dükkanların yılbaşı indirimkampanyası gibi önce zam yapar sonra indirdik derler. reelde alım gücüne bakın. ücretli kesimin maaşı artmadı. iş garantisi yok her an işten çıakrılabilir. bu ortamda kim niye konut alsın. paranı bankaya faize koysan yılık % 20 net getiri alırsın. konut alınca reel olarak zarar edeceksem niye bu üçkağıtçı betoncuları zengin edeyim?.

  • Hesapsız27 Ağustos 2018 11:54

    Kredi faizleri ve döviz bu kadar yüksek iken, adamalar konut stoğu çok yüksek derken konut nasıl alınır?

  • ersan27 Ağustos 2018 11:50

    bu bankayı açmak için 300.ml dolar merkez bankasına teminat yatırmalarıgerekır.para yattımıı bir kalemde banka acılmıyor . ama birlafla banka kapanıyor***

  • gokhan temiz27 Ağustos 2018 11:42

    bu yapilanlar tasima suyla degirmen calistirmaya benziyor devlet en kisa zamanda gercek tedbirler almali goz boyamaya devam ise yaramaz

  • Emlak 27 Ağustos 2018 09:55

    Bazı gyo şirketleri bankalarla anlaşarak, bu bankalar çok düşük oranda faizle veya faizsiz konut kresi versin ama konut satış hasılatına %10 veya 20 oranında gyo şirketinden hasılat payı alsın. Bu psikolojik olarak konut alımına talebi artırır. Hele döviz bu kadar yukarıda iken dovşz pozisyonu olanlar dövizi kar realşzasyonu yapmak için dövizi bozdurup emlak ve borsaya geçiş yapar.

  • G B27 Ağustos 2018 10:50

    EVFİYATLARI AŞAGIYA DOĞRU İNİNCE KAFAMIN İÇİNDEKİ 500 DOLARI BOZDURUP DAİRE ALACAĞIM .ONDAN SONRA DOLAR DÜŞEÇEK EMİNİM. ÖNCE ALLAHIMA GÜVENİYORUM.SONRA EVLADIMA