E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakEmeklilere ev müjdesi---

Emeklilere ev müjdesi

Emeklilere ev müjdesi
14 Mart 2016 - 08:15 borsagundem.com

TOKİ 250 liradan başlayan taksitlerle sunduğu konut projelerinin satışı bugünden itibaren yapılacak

31 Mart'a kadar başvurun Toplu Konut İdaresi (TOKİ), emeklilere 250 liradan başlayan taksitlerle konut yapıyor. Daha önce 17 ilde emekliye yönelik 4340 ev yapmak için harekete geçen TOKİ, ön talep almış ve kura ile hak sahiplerini belirlemişti. TOKİ, yoğun talep üzerine emekliler için bir kampanya daha başlattı. Bu yeni proje 18 ili kapşıyor, satılacak konut sayısı ise 3361. Başvurlar bugün itibarıyla alınacak ve 31 Mart'a kadar sürecek. Kimlik kartı yeterli TOKİ, 2+1 planmda inşa edilecek konutlar için ön talepleri ilgili bankalar (Halk Bankası veya Ziraat Bankası) aracılığı ile alacak. Emekliler, sadece kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını yapabilecek. Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların, konutlardan fazla olması halinde 'hak sahibi belirleme kurası' çekilecek. Hak sahibi olamayan emeklilere başvuru bedelleri iade edilecek. Emeklilere konut satışı ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.toki.gov.tr internet adresindeki 'Emeklilere Özel' bölümünden ulaşılabiliyor.

ŞEHİT AİLELERİNE FAİZSİZ KREDİ

Öte yandan TOKİ, şehit ailelerine ve gazilere 519 milyon liralık faizsiz konut kredisi sağlayıp, 1542 konut verdi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, "TOKİ'nin yaptığı evler için özel kontenjan ayrılan şehit aileleri ve gazilerin sadece almak istedikleri konutu belirlemek için kura çekildi. 18304 şehit ailesi, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine faizsiz konut kredisi açıldı. Bu yıl kişi başına verilen faizsiz kredi miktarı 94 bin lira oldu" dedi. Başvuruda bulunacak emeklilerin daha önce TOKİ 'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması gerekiyor. Emeklinin konut alacağı il sınırları içinde bir yıldan az olmamak üzere ikamet etmesi de aranan şartlar arasında. Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3200 lira olması gerek. Bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)