E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıElektrikli araçlar petrolü 10 dolara düşürür---

Elektrikli araçlar petrolü 10 dolara düşürür

Elektrikli araçlar petrolü 10 dolara düşürür
13 Ekim 2017 - 15:08 borsagundem.com

Longview Economics CEO'suna göre gelecek 6 ila 8 yılda petrolün varil fiyatı 10 dolara kadar düşebilir

Longview Economics CEO'su Chris Watling'e göre gelecek 6 ile 8 yıl içerisinde alternatif enerji kaynaklarının yatırımcıları cezbetmesi Petrol fiyatlarında çöküşe neden olacak.

CNBC'ye verdiği mülakatta Watling, Suudi Arabistan'ın enerji şirketi Saudi Aramco'nun 2018'in 2. yarısında halka arz edilmesinin Petrol fiyatları için 'temel katalizör' olacağını kaydetti. Uzman "Petrol 10 dolara kadar inmeden ellerini çabuk tutmalılar" dedi.

Petrolün ulaşım sektöründeki payının %70 civarında olduğunu belirten Watling bu anlamda elektrikli araçların uzun vadedeki etkilerinin kritik önemde olduğunu vurguladı.

Watling gelecek birkaç ayda petrol fiyatlarında sert düşüş beklemediğini, gelecek 6 ile 8 yılda ise petrolün varil fiyatının 10 dolara düşeceğini öngördü.

Brent petrolün varil fiyatı bugün 57.40 dolar seviyelerinden işlem görürken ABD tipi ham petrol ise 51.50 dolara yükselmiş durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)