E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElektrik kesintilerine hassas takip---

Elektrik kesintilerine hassas takip

Elektrik kesintilerine hassas takip
24 Ocak 2017 - 08:23 borsagundem.com

Enerji Bakanlığı elektrik kesintilerini anlık takip ediyor. Saha ekipleri kesintiye anında müdahale ederken, olayların arka planını da inceliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı ekipler, elektrik kesintilerini sahada ve anlık olarak takip ediyor. Ekiplerin sahada olması herhangi bir durumda anında müdahaleye imkan verirken, Bakanlık yaşanan olayların arka planını da incelemeye alıyor. Dün İstanbul Avrupa yakasında yaşanan elektrik kesintisine vincin yol açtığı belirtilirken, Bakanlığın ‘sabotaj, mala zarar verme gerekçeleriyle suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Yaşanan elektrik kesintileri hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın hassas bir şekilde takipte olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Bakanlık kesintileri anlık olarak takip ediyor.

SUÇ DUYURUSU

Sahada bulunan ekiplerin olaylara anında müdahale ettiği belirtilirken, kesintilerin sebeplerinin de dikkatli bir şekilde incelendiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, dün İstanbul Avrupa yakasında bir inşaata beton dökmeye çalışan beton atma aracı 154 kV iletim hattına çarparak iletkeni kopardı. Bu durumun 09:45 ile 10:25 saatleri arasında yaklaşık 40 dakikalık süre boyunca Veli Efendi, Yenikapı, Aksaray ve Topkapı bölgelerinin bir kısmında elektrik kesintisine neden olduğu kaydedildi. İlgili beton şirketi tespit edilerek hakkında ‘sabotaj, mala zarar verme ve tazminat talebi’ ile suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

Hasarlar üstlenildi

Yetkililer, geçmiş dönemde de yaşanan birkaç örnek verdiler. Buna göre, 16 Kasım 2016'daVeliefendi-Yenibosna yeraltı kablosuna bir altyapı yüklenicisi tarafından hasar verildiği belirtildi. Zararı veren firmanın sorumluğu üstlendiği kaydedilirken, hasar gören yer altı kablosuna tadilat yapıldığı kaydedildi.

Hırsızlık olayları

24 Aralık 2016'da Zeytinburnu, Kazlıçeşme’de kablonun hırsızlık amacıyla kesilmeye çalışıldığı ve ilgili kişinin yanık tedavisiyle hastaneye başvurması üzerine tespit edildiği kaydedildi. Bu durumda da şikayetçi olunduğu belirtildi.

Tüketim rekor kırdı

Türkiye'de geçen yıl elektrik tüketimi, yüzde 4.3 artışla 277.2 milyar kilovatsaate ulaşarak rekor kırdı. Elektrikte kurulu güç 2016'da yüzde 7 oranında büyürken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, tüketimin artmaya devam edeceğini ve bu kapsamda yatırımların artarak süreceğini vurgulamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)