E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Elektriği kesmeden yatırım yapamayız"---

"Elektriği kesmeden yatırım yapamayız"

Elektriği kesmeden yatırım yapamayız
26 Ekim 2016 - 04:56 borsagundem.com

ELDER Genel Sekreteri Yüksel, yeni yatırımlar yaparken ve devreye alırken elektrikleri kesmek zorunda olduklarını söyledi

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Genel Sekreteri Uğur Yüksel, yeni yatırımları yaparken elektrikleri kesmek zorunda kaldıklarını belirterek, “Yeni yatırımları yaparken de devreye alırken de elektrikleri kesmek zorunda kalıyoruz” dedi.

İstanbullular’dan biraz daha sabır istediklerini ifade eden Yüksel, toplam kesinti sürelerinin son iki yılda yüzde 20 düzeyinde azaldığını kaydetti. Yüksel, gazetecilerle yaptığı toplantıda, elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi sonrasında tüm bölgelerde toplam kesinti sürelerinde azalmalar olduğunu belirterek, yatırımlar dışında planlı bakımlarda da elektriklerin kesilmesi gerektiğini söyledi.

Yüksel, “Ne kadar fazla yatırım projesi ve bakım yaparsanız, o kadar da planlı kesinti yapmanız gerekiyor. Planlı kesintiler hizmet kalitesini artırmak için geçici katlandığımız bir zorluk olarak görebiliriz. Toplam kesinti süreleri İstanbul’da da düştü. Son iki yıldaki azalma yüzde 20’nin üstünde gerçekleşti. Mevcut yasal düzenlemeler gereği enerji altında çalışmak mümkün değil. Kesmeden ne yatırım ne de bakım yapabiliyoruz” bilgisini verdi. Yüksel, şöyle devam etti: “Dağıtım şirketlerinin önümüzdeki 5 yıl için 18.2 milyar lirayı bulan bir yatırım yükümlülüğü var. Bu, yılda 3.7 milyar liralık bir rakama karşılık geliyor. Bu rakamın çok büyük bir kısmını (yüzde 90-95) şebeke yatırımları, kalanını ise teknoloji yatırımları oluşturuyor. Şirketler 2016 için bu yükümlülüğün de üzerinde yaklaşık 4.1 milyar lira tutarında bir yatırım planlaması yaptılar.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)