E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEl Erian’dan Hong Kong analizi---

El Erian’dan Hong Kong analizi

El Erian’dan Hong Kong analizi
30 Eylül 2014 - 17:20 borsagundem.com

Ünlü ekonomist ve yorumcu El Erian, “Kriz ancak Çin hükümeti ılımlı olursa aşılır” diye yazdı

BORSAGUNDEM.COM

PIMCO’nun eski CEO’su, ekonomi ve finans dünyasının usta yorumcusu El Erian, yeni bir krizin ayak sesleri olarak gösterilen Hong Kong'daki olayların piyasalara etkisini kaleme aldı. Allianz Başekonomisti  El Erian, Bloomberg View’de çıkan son yazısında yatırımcıları tedirgin eden Hong Kong'daki protestoların piyasalara etkisinin Çin hükümetinin tepkisiyle doğru orantılı olacağını belirtti. El-Erian’a göre Hong Kong’un yol açtığı global endişe, ancak Çin hükümetinin ılımlı yaklaşımıyla çözümlenebilecek.

ÇİN DE BREZİLYA GİBİ YAPMALI

Brezilya'nın Dünya Kupası öncesinde eylemcilerle olan sıkıntılarını yapısal dönüşümlerle aştığını belirten El-Erian, Çin'in de Latin usulü bir yaklaşımla global ekonomiyi sarsmadan Hong Kong sorunun üzerinde gelebileceğini ifade etti. Yazısında Avrupa ve Japonya'daki büyüme problemlerine dikkat çeken ünlü ekononist, bunun da büyüyen ekonomileri olumsuz etkilemekte olduğunu savundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)