E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEl-Erian: İngiltere ve AB üç yıl içinde nerede olur---

El-Erian: İngiltere ve AB üç yıl içinde nerede olur

El-Erian: İngiltere ve AB üç yıl içinde nerede olur
28 Haziran 2016 - 10:39 borsagundem.com

Referandumdan 3 yıl sonraki İngiltere ve AB'de neler yaşanır

2019 yazı, İngiltere'de seçmenin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararı alarak tüm dünyayı şaşırtmasının üzerinden 3 yıl geçmiş. İngiltere, ekonomik ve finansal tabanını ve bununla birlikte ulusal özgüvenini tekrar kazanmış. Şimdi daha küçük ve entegre bir AB daha uyumlu bir şekilde işlev görüyor.

Fakat yol engellerle dolu ve sonuç olarak küresel ekonomi resesyonun, finansal istikrarsızlığın ve daha fazla ayrıştırıcı politikanın eşiğine geldi.

Referandumun ardından gelen aylarda, İngiltere siyasi travmalarla boğuştu. Referandumu iptal etmeye yöelik tüm denemeler başarısız oldu. İki byük parti olan Muhafazakarlar ve İşçi Partisi sert geçen liderlik yarışlarına girdi. Buna karşın bir sonraki genel serçimlerde, seçmenden yine de büyük bir sitem aldı. Yeni bir ulusal koalisyon bir araya geldi ve AB ile mal ive hizmetlerin çoğunun serbest ticaretini sağlayacak bir anlaşmaya vardılar.

Sterlinin değeri düşerek turist sayısını artırsa da İngiltere ekonomisi bir yara aldı. Zayıf yatırım ve tüketim, İngiltere Merkez Bankası (BOE) tarafından verilen bir faiz indirimi kararına karşın ülkeyi resesyona sürükledi En fazla finans sektörü zarar gördü.

AB ise kendi sorunlarını deneyimledi. Güçlenen statüko karşıtlığı Brexit yanlısı görüşün seçmenler arasında genel bi popülariteye dönüşeceğini ummuştu. Sonuçta İngiltere'yi çok az ülke takip etti ve en büyükleri birlikte kaldı.
 
  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)