E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEl-Erian: Hiçbir Fed başkanı bunu mahvetmek istemez---

El-Erian: Hiçbir Fed başkanı bunu mahvetmek istemez

El-Erian: Hiçbir Fed başkanı bunu mahvetmek istemez
02 Kasım 2017 - 10:49 borsagundem.com

El-Erian, "Fed çok güzel bir normalleştirme içinde, hiçbir Fed Başkanı bunu mahvetmek istemez"

Allianz baş ekonomik danışmanı Muhammed El-Erian, Fed'in faiz artırımları ile piyasa istikrarı arasındaki dengeyi sağlayan "güzel bir normalleşme" ortaya koymakta olduğunu belirterek, "Yeni Fed Başkanı kim olursa olsun bunu mahvetmek istemeyecektir" diye konuştu.

ABD Başkanı Trump'ın Fed başkanlığı için adayını bugün açıklaması bekleniyor ve şu anda öne çıkan aday Jerome Powell. Powell, Fed'in faiz artırımları konusunda daha temkinli hareket etmesi gerektiği yönündeki düşünceleri ile biliniyor.

CNBC'ye konuşan El-Erian, "Fed güzel bir normalleşmeye girişti. Parasal genişlemeyi durdurdu, faiz oranlarını artırdı ve piyasalara zarar vermeden, global toparlanmayı rayından çıkarmadan bilançosunu küçültmek için bir patika ilan etti. Hiç kimsenin bu güzel normalleşmeyi mahvetmet isteyeceğini düşünmüyorum" dedi.

El-Erian ayrıca, Fed'in Aralık ayında faiz artırmasını ve bilançosunu küçültmeye devam etmesini beklediğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)