E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEkonomiye genel anlamda bakış istikrarlı---

Ekonomiye genel anlamda bakış istikrarlı

Ekonomiye genel anlamda bakış istikrarlı
23 Ağustos 2017 - 10:47 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli, tüketici güven endeksine ilişkin açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, tüketici güven endeksinin Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0.3 oranında azalarak 71.1 olduğunu ancak maddi durum beklentisi endeksinin aynı düzeyde kaldığını belirtti.
Toplumun genel ekonomik beklentisinin ise Ağustos ayında yüzde 2.3 oranında artarak 97.9 değerine yükseldiğini ve kendileri için önemli olan bir rakam olduğunu belirterek, "İşsiz sayısı beklentisi endeksi ve bir önceki aya göre yüzde 2.6 oranında azalarak Ağustos ayında 72.4 oldu.Sonuç olarak yaz aylarının etkisiyle cüzi miktarda azalış söz konusu. Ancak ekonomiye genel anlamda bakışın istikrarlı oldugunu görebiliyoruz." dedi.
Twitter üzerinden değerlendirmelerde bulanan Gedikli, "Mali disiplini sağlam ve alınan teşvikleri yine ekonomiyi canlandıracak şekilde yatırıma dönüştüren özel sektör iki sac ayağını oluşturuyor." diye konuştu.
Gedikli, "Fed faiz artışının ve bilanço azaltma ihtimalinin her geçen gün azaldığı ancak aynı zamanda Trump belirsizliği ve korumacı ekonomi politikaları piyasaları genel anlamda tedirgin ediyor.Bu süreçte Türkiye yine dünyada ki bu krizleri fırsata çevirecek şekilde ekonomi de alternatif pazarlar ile rotasından sapmayarak devam edecek.Türkiye %7 büyüme potansiyeline sahip bir ülke Ancak bunun üreterek,ihraç ederek olması yani büyümenin kalitesi de bizim için önemli.Suni gündemlerle Türkiye ekonomisini baltalamak isteyen Almanya ise Türkiye'yi ekonomi ile tehtid edemeyeceğini,kısa zamanda seçimleri bitiminde idrak edecektir. Etmemesi durumunda en az Türkiye kadar hatta daha fazla kendi ekonomisinin zarar göreceğini unutmamalıdır.Tehtidlere pabuç bırakmayız." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)