E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkonomistler İstanbul’da buluşuyor---

Ekonomistler İstanbul’da buluşuyor

Ekonomistler İstanbul’da buluşuyor
23 Mayıs 2016 - 11:08 borsagundem.com

Uluslararası düşünce kuruluşu EBES, 42 ülkeden 320 akademisyen, uzman ve bürokratı İstanbul’da bir araya getiriyor.

Her yıl ekonomi ve finans dünyasının önde gelen temsilcilerini İstanbul’da buluşturan uluslararası bilimsel - akademik kuruluş EBES (Eurasia Business and Economics Society - Avrasya İşletme ve Ekonomi Birliği), 19’uncu konferansını 26-28 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenliyor. 42 ülkeden aralarında dünyaca ünlü ekonomi profesörlerinin de bulunduğu 320 akademisyen, uzman, bürokrat ve bankacı 3 gün boyunca 184 bilimsel çalışmayı sunup tartışacak. İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümü’nün ev sahipliği yaptığı konferans, İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği’nin (İEAD) işbirliği ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) desteğiyle yapılıyor.

Yurtdışından yoğun ilgi

Akademisyenlerin yanı sıra, bazı ülkelerin merkez bankaları ile çeşitli uluslararası kuruluşlardan uzman ve bürokratların da katılacağı konferansta teorik konuların yanında küresel ekonominin gündemindeki konular da tartışılacak. Gelişen piyasalar, Uzakdoğu ülkeleri ve Çin, emtia piyasası, enerji piyasası ve petrol fiyatları, finans ve bankacılık ile İslami finans ve bankacılık konferansta tartışılacak konulardan bazıları.

EBES'in kurucularından Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, EBES’in her yıl biri İstanbul’da, ikisi de yurtdışında olmak üzere üç uluslararası konferans düzenlediğini söyledi. Prof. Dr. Bilgin, EBES’in Türkiye’nin bilimsel alanda tanıtımına önemli katkı sağladığını ifade ederek, yabancı akademisyenlerin bu yıl da İstanbul Konferansı’na büyük ilgi gösterdiklerini ve katılımcıların yaklaşık yüzde 70’nin yurtdışından olduğunu belirtti.

Küresel ekonominin duayenleri

Bu yılki konferansa ekonomi ve finans çevrelerinden önemli isimler de katılıyor. Konferansın davetli konuşmacısı dünyaca ünlü ekonomist Profesör M. Hashem Pesaran. Ekonometri alanındaki çalışmalarıyla tanınan Profesör Paseran aslen İranlı ve Nobel Ekonomi Ödülü’nün güçlü adaylarından biri. Konferansta, Profesör Paseran’a 2016 EBES Ödülü de verilecek.

Konferansın katılımcıları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan uzmanların yanı sıra IMF, Finlandiya Merkez Bankası ve INCEIF’ten de uzmanlar var.

Uluslararası işbirlikleri

Çoğunluğu yurtdışında bulunan Türk akademisyenler tarafından 2008 yılında kurulan EBES, Türkiye’de benzeri olmayan tamamen uluslararası bilimsel-akademik bir kuruluş olarak tanımlanıyor. Yönetim ve danışma kurullarında kendi alanlarında ünlü isimlerin yer aldığı EBES, konferans düzenlemenin yanı sıra bilimsel-akademik dergiler ve kitaplar da yayınlıyor. Bugüne kadarki EBES Konferanslarına 91 ülkeden yedi binden fazla kişi katıldı ve dört binden fazla bilimsel çalışma sunulup tartışıldı.

Uluslararası işbirliklerine önem veren EBES’in hâlihazırda 82 ülkeden 1533 üyesi var. EBES; bugüne kadar Singapur, Rusya, İtalya, Hırvatistan, Sırbistan, Macaristan, Polonya, Tayland, Portekiz, Endonezya, Letonya, Makedonya ve Arnavutluk gibi bazı ülkelerdeki üniversiteler ve araştırma kuruluşları ile işbirliği anlaşmaları da imzalamış bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)