E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkonomide ‘yastık altı servet’ seferberliği---

Ekonomide ‘yastık altı servet’ seferberliği

Ekonomide ‘yastık altı servet’ seferberliği
01 Ağustos 2016 - 07:26 borsagundem.com

İzmirli ünlü işadamı Torbaoğlu’nun o beklentisi gerçek oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yastık altında 140 milyar doları olan Türk halkına “İkinci seferberlik” çağrısına hazırlanıyor.

BORSAGUNDEM.COM

'Ülkesini seven patron' Nazım Torbaoğlu’nun büyük arzusu, Türk ekonomisinin yabancı yatırımcıya bağımlılığını sonlandıracak kritik önemdeki beklentisi gerçek oluyor.

Hain darbe girişiminin ‘milli irade’den yumruk yemesi üzerine harekete geçen finans darbecilerinin, Türk ekonomisine borsa üzerinden kurmayı planladıkları tuzakları bozan SPK’nın yaptığı tarihi ‘hisse geri alım’ davetine ilk koşan isimlerden olan halka açık AVOD Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Torbaoğlu,  Borsagundem.com’a yaptığı açıklamada, “Bakın Türk halkı tarafından Sayın Cumhurbaşkanımıza güven daha da artmış durumda. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın iki dudağının arasından çıkacak söze çok itibar ediliyor ve inanılıyor. Yastık altında yüz milyarlarca dolarlık döviz ve altın var. Yani böyle bir çağrıyla da bu rakamların çok kolaylıkla ekonomiye kazandırılabileceğini düşünüyorum. Böyle bir çağrı yapılırsa yurt dışına bağımlıyız, yabancı yatırımcıya bağımlıyız durumunu çok rahatlıkla kırabileceğimizi düşünüyorum” demişti.

"İKİNCİ SEFERBERLİK" ÇAĞRISI HAZIRLIĞI

26 Temmuz’da yayınlanan bu röportajdan 4 gün sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türk halkına “ikinci seferberlik” çağrısı yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

7 Ağustos’ta Yenikapı’da siyasi parti liderleri, komutanlar ve sanatçıların da katılımıyla ‘normalleşme sürecini’ başlatacak “Türkiye’ye Mesaj” mitinginin sinyalini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, TV’de canlı yayınlanan konuşmasında, sözü Türk ekonomisine getirdi.

"YASTIK ALTINDA 140 MİLYAR DOLAR VAR"

“Millet ekonomiye de el koydu” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Olayın olduğu gün yastık altından 2,5 milyar dolar çıktı. Onlar farklı beklenti içinde ama güçlenmeye devam ediyoruz. Aslında millet sadece darbenin karşısında durmadı. Millet ekonomiye de el koydu. 140 milyar dolar gibi yastık altı kaynağın da olduğu söylenenler arasında. Böyle bir kaynak varsa bu kaynağın değerlendirilmesi de çok önemli. Şimdi kamu fonu oluşturulacak. Bu fon içinde özelleştirmede olan kaynakları tutun da devletin içindeki kaynakların bu fona aktarılması için…”

DEMOKRASİNE SAHİP ÇIKTIN, ŞİMDİ SIRA EKONOMİDE

15 Temmuz akşamı, Türk halkını demokrasiye sahip çıkmak adına meydanlara davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bayrağı ve vatanı için canını veren, canla, başla günlerdir Türkiye’nin her köşesinde ‘demokrasi nöbeti’ tutan vatandaşlarını, bu kez de ‘ekonomi nöbeti’ne davet etmesi, “Demokrasine sahip çıktın, şimdi sıra ekonomide” demesi bekleniyor.

BU SERVET TÜRKİYE'Yİ UÇURUR

Finans dünyasında heyecan yaratan yastık altındaki 140 milyar dolarlık servetin Türk ekonomisine kazandırılmasının, büyüyen Türkiye’ye destek olacağı, ülkeyi uçuracağı, dünya devleri arasındaki yerini perçinleteceği, hayalleri bile aşan müthiş projelere kaynak olacağı ifade ediliyor.

TÜRK HALKI 'EKONOMİ NÖBETİ'NDEN KAÇMAZ

Uzmanlar, 18 Temmuz gününden itibaren parasını bankalardan çekerek değil tam aksine evindeki, elindeki milyarlarca doları TL’ye çevirip bankalara yatırarak vatanseverliğini dosta düşmana gösteren iftihar, gurur abidesi Türk halkının bu ‘nöbet’ten de kaçmayacağından, ekonomiye sahip çıkacağından emin.

Gözler artık Cumhurbaşkanı Erdoğan’da, ekonomik ‘ikinci seferberlik’ çağrısında…

Erdoğan'dan 'Demokrasi nöbeti' mesajı

 “Ülkesini seven patron” Torbaoğlu konuştu

Zeybekçi: Türk halkı ekonomiye güveniyor

1 dolarları kanalizasyona atarak protesto ettiler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • araştırın01 Ağustos 2016 22:17

    Kaynağın tamamı imkb da spk da iyi bir görev değişimi yapılıp halka arzından beri küçük yatırımcıya kazandırmayıp hep kendisi kazanan halka açık şirketlerin patronlarının geriye dönük işlemleri arştırılırsa hiç bir şeyin yoktu halka arz yaptın sen kazandın piyasa kaybetti bu servetin sahibi nasıl oldun diye sorarlarsa ülkemizin kasasına milyarlarca lira girecektir . iyi bir arştırmayla şirketi zarar kendisi milyarder olan şirket sahibi çok araştırılsın kaynak hazır diye düşünüyorum .

  • vasilis01 Ağustos 2016 19:58

    Tahtada sıkıştım, gelsinler tüm malları boşaltıp rahatlayayım... Ardından güzel bir cigara yakar keyfime bakarım :):)

  • Bika01 Ağustos 2016 19:22

    Ayşe teyzenin yastık altındakiler kefen parası.

  • remzi01 Ağustos 2016 13:13

    kapatılan kışlalar imara açılacak mı ? oralarda iyi rant işleri olur yastık altı paralarla

  • YILMAZ01 Ağustos 2016 12:45

    PARASINI EKONOMİYE SOKANLAR BİR DAHA GERİ ALAMIYOR..

  • ali01 Ağustos 2016 12:38

    insaallah ilk butçe de denk bütçe olursa tadından yenmez

  • dc01 Ağustos 2016 12:22

    devlet miiletin parasını elinden alalım demiyor ekonomiye kazandıralım diyor mevzuyu gözünüzle görün

  • Duran01 Ağustos 2016 12:21

    Yaw he he.. O kaldi, onu da başka türlü alamazdiniz zaten.

  • erol bahtlı01 Ağustos 2016 12:08

    Devlet vergi oranlarını düşürerek adil bir vergilendirme yoluna gitmezsa vatandaş da vergi kaçırarak günaha girmeyi göze alıyor. Zaten ülkede çok büyük bir kesim vergi kaçırmanın suç veya günah olduğunu bile kabul etmiyor.Devlet vergi adaletini gerçekleştirerek vatandaşın günaha girmesini önlesin.

  • erdem savaş01 Ağustos 2016 12:02

    Vatandaş TDH nı 3.08 civarı satarak çok büyük kar elde etti. Dolar şu anda 2.79 dan ve daha aşağıdan alıma geçeçekler.Dolar tekrar yükselecek. Vatandaş da dolardan para kazanma imkanının çoktan biliyordu. Bunu gerçekleştiriyor. Bu alım satım devam edecek. Bir de Mekez Bankası faizleri düşürürse paranın mevduatta kalması hiçbir getiri vermemesi sonucunu doğuracak. Paranın yönü dolara çevrilecek.

  • DÜNYA01 Ağustos 2016 10:07

    Milletin 2 kuruşluk birikimine göz dikeceğinize zenginler yurt dışındaki hesaplarındaki paraları getirsinler ...

  • YENİÇERİ01 Ağustos 2016 09:15

    olan paramı borsaya bıraktım, babamın paraları da borsaya bıraktım. vazifemi yaptım :)

  • YILMAZ01 Ağustos 2016 08:21

    Gelsin şu 140 milyar dolar borsacılar belini doğrultsunlar..