E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEgeli&Co Tarım Girişim'e icra takibi---

Egeli&Co Tarım Girişim'e icra takibi

Egeli&Co Tarım Girişim'e icra takibi
20 Eylül 2018 - 13:58 borsagundem.com

Odeabank'tan aldığı krediyi ödemeyen Egeli&Co Tarım Girişim'e ihtar geldi

Egeli&Co Tarım Girişim, Odeabank'tan 5 milyon liralık çektiği krediyi ödeyemedi ve ipotek gösterdiği Doğa Tarım'ın taşınmazlarına haciz kondu. Odeabank, haczin nakde döndürülmesi için harekete geçti.

Eğer 30 gün içinde hacze konu miktar yatırılmazsa ipotekli malların satışı söz konusu olacak.

Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:

Şirketimiz ODEABANK A.Ş'ye olan kredi borcunun taksitlerinin ödemelerini geciktirdiğinden, kredi borcumuzun banka tarafından 5.006.026,77-TL olarak kat edilmiş olduğunu, şirketimizin kullanmış olduğu kredi için; bağlı ortaklığımız Doğa Tarım Hayvancılık Gıda Paz. San. Tic. A.Ş.'nin maliki bulunduğu taşınmazları üzerinde 3. Derece olarak 6.000.000 TL ye kadar teminat teşkil etmek üzere ipoteği bulunmakta olduğunu, Odeabank'ın bağlı ortaklığımız Doğa Tarım hisseleri üzerine 6.000.000 TL'ye kadar birinci dereceden rehninin bulunmakta olduğunu, ve ODEABANK A.Ş' nin kredisini kat ettiği ihtarnameye cevap verilerek kredi kat'ına itiraz edildiğini kamuyu aydınlatma platformunda 23.07.2018 ve 27.07.2018 tarihlerinde duyurmuştuk.

Egeli & Co Tarım Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin Odeabank kredisine ilişkin olarak Doğa Tarım Hayvancılık Gıda Pazarlama San. Tic. A.Ş.'nin taşınmazı üzerinde 3. derece 6.000.000,00-TL ODEABANK Lehine ipotek ile ilgili olarak ODEABANK A.Ş. 5.387.800,37-TL tutarında "ipoteğin paraya çevrilmesi yolu ile takibe" geçmiş ve ipoteğin paraya çevrilmesi yolu ile takipte icra emri bugün şirketimiz tarafından tebliğ alınmış, 30 gün içinde borcun tamamen ödenmediği veya icra mahkemesinden, icranın geri bırakılmasına ilişkin bir karar alınmadığı takdirde ODEABANK A.Ş.'nin ipotekli taşınmazların satışını isteyebileceği hususları şirketimize ihtar olunmuştur.

Konuya ilişkin yasal süreçte itiraz ve yasal haklarımız kullanılacak ve gerekli açıklamalar yapılacaktır.

Kamunun bilgisine sunarız.


Saygılarımızla.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)