E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEgeli & Co'ya 1.6 milyonluk hibe---

Egeli & Co'ya 1.6 milyonluk hibe

Egeli & Co'ya 1.6 milyonluk hibe
16 Temmuz 2013 - 15:18 borsagundem.com

Egeli & Co'nun tarım girişim iştiraki, AB destekli program kapsamında 1.6 milyon TL'lik hibeye hak kazandı

Egeli & Co. iştiraklerinden Tarım Girişim Yatırım Ortaklığı A.Ş. (EGCYO), süt üretimi için kurulacak 500 baş hayvanlı yatırımında kullanmak üzere Avrupa Birliği destekli program kapsamında 1.6 milyon TL’lik hibeye hak kazandı.
Borsa İstanbul’da (BİST) işlem gören ve Türkiye’nin ilk ve tek tarımaodaklıgirişim sermayesi şirketi olan Egeli &Co. Tarım Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın (EGC Tarım Girişim, BİST:EGCYO) yüzde 100 oranında iştiraki olan Batı Tarımsal Yatırımlar A.Ş. (BatıTarım), Avrupa Birliği tarafından desteklenen IPARD Programı (Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı) kapsamında, Denizli’de IPARD standartlarında  gerçekleştirmeyi planladığı süt üreten koyun çiftliği yatırımında kullanılmak üzere 1.6 milyon TL’lik hibeye hak kazandı.
Denizli’de ekilebilir arazilerin toplulaştırılması ve küçükbaş hayvancılık alanında faaliyet gösteren, yüzde 100 hissesi EGC Tarım Girişim’e ait BatıTarım’ın Baklan-Şenyayla bölgesinde 4,8 milyon TL tutarında gerçekleştirmeyi planladığı 500 baş süt üreten koyun çiftliği yatırımında kullanılmak üzere alınan hibe; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından ilan edilip yönetilen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen IPARD Programı kapsamında bulunuyor. Ekilebilir arazi geliştirme projesi kapsamında 2012 sonu itibarıyla yaklaşık 1.200 dekar büyüklüğe ulaşan Batı Tarım, kurulduğundan bu yana, hak kazanılan hibe dışında, arazi alımı, altyapı yatırımları ve proje çalışmaları için bölgede 2 milyon TL civarında tarım yatırımı gerçekleştirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 0,00
En Yüksek: 0,00
En Düşük: 0,00
Değişim 0,00 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,00
İşlem Hacmi 0
Toplam Adet: 0
Ağırlıklı Ort.: 0,00
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)