E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiECB'den 'yeni risk' uyarısı---

ECB'den 'yeni risk' uyarısı

ECB'den 'yeni risk' uyarısı
21 Haziran 2017 - 14:56 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası, kürsel büyümeye yönelik risklerin hafiflediğini, ancak yeni risklerin ortaya çıkmaya başladığına dikkat çekti

Avrupa Merkez Bankası (ECB) bugün yayınladığı bir bültende, piyasaların Fed tarafından yapılan politika sıkılaşmasının çok üzerinde durmamasıyla beraber küresel ekonomik büyümeye yönelik risklerin hafiflediğinin görüldüğünü belirtti. Fakat özellikle ABD'den gelen korumacılık sinyalleri gibi yeni gelişmelerden dolayı ekonomik görünümün aşağı doğru bir eğilimde olduğuna da dikkat çekildi.

ECB küresel ekonomik şartlarda ani bir değişim ihtimalinin azaldığını, büyük gelişen piyasa ekonomilerinin son dönemlere göre daha iyi bir durumda olduğunu ve Çin'de politika desteğinin kısa vadeli görünüme dair endişeleri azalttığını belirtti.

ECB, "Fed'in titiz iletişimi ve kademeli parasal sıkılaşması ile gelişen piyasalarda hassasiyetin azalması, küresel mali şartların düzensiz bir şekilde sıkılaşması riskini hafifletmiş görünüyor" dedi.

ECB özellikle yeni ABD hükümetinin korumacı bir yöne doğru girme ihtimalinden dolayı yeni risk kaynaklarının küresel ekonomide önemli olumsuz etkiler bırakabileceğinin de altını çizdi.

Bültende Çin'in de orta vadeli hassasiyetlerinin arttığı ve İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma görüşmelerinin zorlu geçme ihtimalinin de endişeleri artırdığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)