E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemECB yöneticileri Trump'ın ticari politikalarını eleştirdi---

ECB yöneticileri Trump'ın ticari politikalarını eleştirdi

ECB yöneticileri Trump'ın ticari politikalarını eleştirdi
23 Şubat 2017 - 14:50 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın üst düzey iki üyesi ABD'nin değişecek olan ekonomik politikalarına yönelik sert eleştiriler getirdi.


Almanya Merkez Bankası Başkanı ABD'de korumacı politikaların uygulanması halinde bunun refahın temel unsurlarının altına mayın döşeyeceğini dile getirdi.

Kullanılan lisan dünyanın her yerindeki politika belirleyicilerin, Trump'ın dile getirdiği alışılmadık ticari politikaları bir mantık zeminine oturtma çabalarının bir yansıması oldu.

Almanya Merkez Bankası Başkanı ve ECB yönetim kurulu üyesi Jens Weidmann merkez bankasının yıllık raporunun açılışında yaptığı konuşmada "ABD'nin ticari bariyerleri yükseltmesi diğer ülkelerinin daha da korumacı bir tavır takınmasına neden olacaktır ve benim düşünceme göre bu durum refahımızın üstünde durduğu sütunların birini sorgulanabilir hale getirecektir" ifadelerini kullandı.

ABD'nin yeni başkanının yönetiminde pek çok isim Almanya'ya kızgın ve Avrupa'nın en büyük ekonomisini aşırı değersiz euro sayesinde haksız kazanç elde etmekle suçluyor.

ECB'nin baş ekonmisti Peter Praet, bugün Londra'da yaptığı konuşmada, ABD'nin yeni yönetimi hakkındaki endişelerini dile getirdi. Praet, Trump yönetiminin uluslararası işbirliği bölümünden yükselen bazı seslerin endişe verici olduğunu belirterek, Trump yönetiminden gelen uluslararası ticaret ve ikili kurumlara yönelik eleştirilerin basit düşünelerin bir yansıması olduğunu dile getirdi.
Praet, "Halen daha yeni yönetimin nasıl bir davranış tarzı benimseyeceği ve nasıl hareket edeceğini görmeyi bekliyoruz" ifadeleirni kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)