E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünyayla aynı anda vizyonda---

Dünyayla aynı anda vizyonda

Dünyayla aynı anda vizyonda
31 Temmuz 2015 - 09:45 borsagundem.com

Bu hafta 1'i yerli 5 film vizyonda

İşte bu hafta  Türk seyircisiyle buluşacak olan 5 filmin özeti...

“GÖREVİMİZ TEHLİKE 5”

Beklentinizi yükselten filmler vardır. İşte onlardan biri. Nasıl olmasın ki? Yıllarca beyazcamda heyecandan parmak ısırtarak kendini izlettiren “Görevimiz Tehlike” serisi, sinema yolculuğuna usta yönetmen Brian De Palma’nın başarılı uyarlamasıyla neredeyse 20 yıl evvel, 1996’da başlamıştı. O günden beri sevgili Ethan Hunt ve ekibi maceradan maceraya koşuyor. İmkansız görevleri yerine getiriyor. Serinin 5. filminde 53 yaşındaki Tom Cruise elbette yine başrolde. Yönetmen koltuğunda ise Cruise ile “Jack Reacher”da da birlikte çalışmış olan, geçmişte “Olağan Şüpheliler” için yazdığı senaryoyla Oscar kazanmışlığı da olan Christopher McQuarrie oturuyor. Kendisi aynı zamanda senaryoyu yazan isim. “Impossible Missions Force”un kısaltması olan IMF organizasyonu, kendini tehdit eden “Sendika” adındaki bir örgütle uğraşıyor bu kez. Öyle ki iş, IMF’nın tamamen kapatılması riskini doğuruyor. Ethan Hunt ve yetenekli ekibi, iş başına koyuluyor. Aksiyon dolu fragmanından anladığımız kadarıyla Cruise, yaşına rağmen yine pek çok sahnede minimum dublör kullanma alışkanlığını sürdürmüş. McQuarrie’nin kamerası da yeterince atletik görünüyor. Oyuncu kadrosunda Ving Rhames, Simon Pegg, Jeremy Renner, Rebecca Ferguson, Alec Baldwin de var. Ülkemizde dünyayla aynı anda vizyona girecek filmi, sadece aksiyon severlere değil, bir efsanenin son halini görmek isteyen herkese tavsiye edebiliriz. ABD’de sınırlı sayıda seyirciye yapılan ön gösterimde övgüler o kadar çoğunluktaydı ki serinin 6. filmi için düğmeye basılmış bile. Puanı da beklentimiz doğrultusunda 

“YENİ KIZ ARKADAŞIM”

Modern Fransız sinemasının en yetenekli isimlerinden Francois Ozon’dan yine bol ödüllü bir film. David, çocukları doğduktan hemen sonra çok sevdiği karısı Laura’yı kaybeder. Onun yokluğuna dayanamaz. Her yerde onu arar. O olur. Laura’nın en yakın arkadaşı Claire, David ve bebeğine yakınlık göstermeye çalışırken bu hastalıklı durumla karşılaşır. David evde yalnızken, ölmüş karısının kıyafetleriyle dolaşmaktadır! Polisiye roman yazarı Ruth Rendell’ın aynı adlı öyküsünden uyarlanan filmin başrollerinde Romain Duris, Anais Demoustier, Raphael Personnaz var. San Sebastian Film Festivali’nde “en iyi film” ödülü kazanan yapım, Anais Demoustier’e Karlovy Vary Festivali’nde “en iyi kadın oyuncu ödülü”nü getirdi. Romain Duris de Lumiere Ödülleri’nde “en iyi aktör” ve “en iyi genç oyuncu” ödüllerini elde etti. Ozon’un yine cinsiyet karmaşasına yakından baktığı, yer yer kara mizah da içeren ilginç bir deneyim. 

“VICTORIA”

Hikaye Berlin’de geçiyor. Kente yeni taşınan Victoria, bir gece kulübünde Sonne ile tanışır. Ona tutulur. Ama Sonne’nin beraberindeki arkadaş grubunun o gece için başka bir planı vardır: Banka soygunu! Victoria kendini bir anda soygunun içinde bulur. Olaylar giderek kabusa dönüşür. Sebastian Schipper’in inanılmaz bir cesaretle uzun bir plan sekans olarak tasarladığı 140 dakikalık film, akıcılığından, temposundan bir an bile bir şey kaybetmiyor. Kurgu numaralarına başvurmadan bir soygun filmi nasıl çekilir, gösteriyor. Berlin Film Festivali’nde en iyi görüntü yönetimi dahil 3 ödül kazanan film, seyirciye farklı bir sinema deneyimi vaat ediyor. Başrollerde Laia Costa, Frederick Lau ve Frans Rogowski var. Tek plan olarak film çekme anlayışına sinema tarihinde daha önce rastlamıştık. Son olarak Alejandro G. Inarritu’nun dijital bir kaç dokunuş haricinde tek plan sekans olarak tasarladığı “Birdman” ilginizi çektiyse, aynı yöntemle karşılaşacağını belirtelim. Ama çok daha fazla heyecan vaat ediyor bu film. 

“DARBE”

Türkiye’nin yakın geçmişine damga vuran bir süreci anlatan filmin senaryosu, gazeteci Avni Özgürel’e ait. 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın KCK soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmasıyla başlayan süreci anlatan film, yaşanan devlet krizinin perde arkasına kendi bakış açısıyla ışık tutmaya çalışıyor. Yönetmenliğini Yasin Uslu’nun yaptığı filmin başrollerinde Cansel Elçin, Erdinç Gülener, Öykü Çelik, Şemsi İnkaya var. 

“KAHRAMAN MİÇOLAR”

Çocuklar, çocuklarımız. Tam da onlara göre bir animasyon. Tabii, tv’deki onlarca kanalda çok daha kaliteli bir çizgi-film bulamazsanız!. Dünyanın sonunu anlatıyor aslında film. Kıtalar, sular altında kalmak üzeredir. Dave ve oğlu Finny için ise hala bir şans vardır. Nesillerinin devam etmesi, bu baba-oğul’un başarısına bağlıdır. “Nuh’un Gemisi” konseptini esprili bir dille işlemeye çalışan film, her ne kadar fikir güzel olsa da yurtdışında pek de övgüyle karşılanmadı.

Toby Genkel-Sean McCormak ikilisinin yönettiği film, Lüksemburg-Almanya ortak yapımı. Küçük çocuklarınıza “dirayet”, “fedakarlık”, “dostluk” gibi kavramları cezbettirmek için şans vermek isteyebilirsiniz. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)