E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDünyanın ilk insurtech halka arzına 1.5 milyar dolar---

Dünyanın ilk insurtech halka arzına 1.5 milyar dolar

Dünyanın ilk insurtech halka arzına 1.5 milyar dolar
22 Eylül 2017 - 17:18 borsagundem.com

Sadece internet üzerinden çalışan Çinli sigortacı ZhongAn Online Property & Casualty Insurance halka arzında 1.5 milyar dolar gelir elde etti

Dünyada ilk halka arz olan ınsurtech firması olan Çinli ZhongAn, halka arzda 1.5 milyar dolar kazandı.intelligentinsurer'de yer alan habere göre ZhongAn'ın Hong Kong Borsası'ndaki halka arzı ilan edilen aralığın üstünde fiyatlanarak 1.5 milyar dolar oldu. ZhongAn, Alibaba Group Holding yönetim kurulu başkanı Jack Ma, Tencent Holdings'in başkanı Pony Ma ve Çin'in başkanı Ma Mingzhe'nin Ping An Insurance Group tarafından kuruldu. Şirket 28 Eylül'de Hong Kong borsasında işlem görmeye başlayacak.

ZhongAn CFO'su Francis Tang, halka arz sonrasında şirketin büyümesini hızlandırmak için sunduğu politikalar dizisine hayat sigortası ve diğer sağlık ürünleri eklemeyi planladığını söyledi. IPO, 2017'de şimdiye kadar daha fazla teknoloji ve sözde yeni ekonomi şirketlerini hisseleri satmak isteyen Hong Kong'da 7.1 milyar dolarlık yeni listeye eklendi. Öte yandan ZhongAn'ın halka arzı, 2016 Ekim'de China Resources Pharmaceutical Group'un 1,9 milyar dolarlık arzından bu yana kentteki en büyük halka arz oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)