E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDünyanın en zengini İsviçreliler---

Dünyanın en zengini İsviçreliler

Dünyanın en zengini İsviçreliler
13 Ekim 2015 - 16:48 borsagundem.com

Credit Suisse'nin araştırmasına göre en zengin kişiler İsviçre'de

Credit Suisse’in yaptığı araştırmaya göre kişi başına 567 bin dolarlık ortalama servete sahip olan İsviçreliler açık ara dünyanın en zengini olmaya devam ediyorlar. Listenin ikinci sırasında 400 bin dolarlık servet ile Yeni Zelandalılar, üçüncü sırasında ise yaklaşık 365 bin dolar servet ile Avustralyalılar geliyor.

Credit Suisse Bankasının Araştırma Merkezi'nin altıncısını düzenlediği ‘Küresel Varlık Raporu’ açıklandı. 2015 yılının ortasından geçen bir yılki ekonomik verilerin dikkate alındığı, dünya genelinde ülkelerin fert başına düşen varlıklarını araştıran çalışmaya göre 
İsviçreliler açık ara dünyanın en zengin ferdi olmaya devam ediyorlar. Öyle ki 2000 yılına göre bir İsviçrelinin serveti son 15 yılda yüzde 144 artış göstererek 567 bin doları aşmış durumda. Merkezin raporu bu verilerin ortaya çıkmasına İsviçre Frangı'nın dolar ve Euro karşısında kazandığı değerin etkili olduğunu gösteriyor. 
Fert başına düşen zengin servet sıralamasının ilk sıralarında AB ülkelerinin yer almaması ise dikkat çekiyor. Listede İsviçrelileri, Yeni Zelandalılar takip ederken, üçüncü sırada Avustralyalılar yer alıyor. Bu ülkelere ilk yetişebilen ise Amerikalılar. 320 milyondan 
fazla nüfusa sahip olan ABD’de kişi başına düşen ortalama servet 353 bin dolar. Bu sıralamaya en yakın olan AB ülkesi ise Fransızlar. Fransa’da ortalama servet 262 bin, Belçika’da ise 259 bin dolar. 

EN BÜYÜK SORUN GELİR EŞİTSİZLİĞİ

Dünya nüfusunun artışı ve global üretim rakamlarının hızla yükselmesi ile dünya zenginliği de hızlı yükseliyor. Fakat bu durum gelir eşitsizliğinin düzelmesine neden olmuyor. Aksine yıllar geçtikçe tüm dünyada gelir adaletsizliği artışı devam ediyor. Credit Suisse’in 
son raporu bu açıdan da detaylı bilgiler içeriyor ve sonucunu çok dikkat çekici bir yorum ile bitiriyor: Gelir eşitsizliğinin azaldığı tek ülke maalesef dünyanın en zengin ülkesi İsviçre. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)