E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDünyanın en büyük hedge fonu defansa geçti---

Dünyanın en büyük hedge fonu defansa geçti

Dünyanın en büyük hedge fonu defansa geçti
23 Ağustos 2017 - 11:40 borsagundem.com

ABD'deki siyasi kaos, dünyanın en büyük hedge fonuna risk azaltma kararı aldırdı.

Milyarder yatırımcı Ray Dalio'nun kurduğu dünyanın en büyük hedge fonu Bridgewater, stratejisini değiştirerek defansa geçti. Dalio'nun yaptığı açıklamaya göre 150 milyar dolarlık fon, Washington'daki siyasi kargaşanın ABD hükümetinin işlevini zayıflatacağı endişeleriyle "taktiksel olarak" risk azalttı. Dalio, "Siyasetin piyasalar üzerinde büyük etkisi olacak. Popülizm 1930'lardan bu yana en yüksek seviyede" dedi.
Daha önce Trump'ın politik ajandası noktasında iyimser olan Dalio, yazdığı son notta Trump'ın taban kaybına dikkat çekerek, "Çatışmalar öyle bir noktaya ulaştı ki ölümüne savaşmak uzlaşmaktan daha muhtemel gözüküyor." dedi.
Dev fonun yöneticisi bu çatışmaların iyi yönetilemeyeceği görüşünde. Dalio, bu durumun da ekonomi, piyasalar ve mali politika ile para politikasına olumsuz ynasımasını düşünüyor. Dalio, hissede risk azaltırken varlıkların yüzde 5-10 arası bir kısmını altına yönlendirmeyi tavsiye ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)