E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakDünya metropollerine Nef imzası!---

Dünya metropollerine Nef imzası!

Dünya metropollerine Nef imzası!
12 Ekim 2018 - 11:44 borsagundem.com

Forbes Türkiye'ye konuşan Nef Başkanı Erden Timur, Nef Global’in gayrimenkulde dünyadaki ilk marka olma hedefine adım adım yaklaştıklarını söyledi.

Bir yandan Türkiye’de fold home konseptli konut satışıyla rekorlar kıran diğer yandan ise Nef Global markasıyla dünya metropollerinde Nef markalı projelerle büyük bir ses getirmeye hazırlanan Nef’in Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Forbes Türkiye’nin Ekim 2018 kapağındaydı.

Dünyanın en prestijli aylık ekonomi dergilerinden Forbes’un Türkiye edisyonuna çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Nef Global’in gayrimenkulde dünyadaki ilk marka olma hedefine adım adım yaklaştıklarını ifade etti. Yurt dışı yatırımları için Ocak 2018’de Nef Global isimli ayrı bir şirket kurduklarını; yakın gelecekte New York, Chicago, Washington, Londra ve Berlin gibi dünyanın önde gelen metropollerinde Nef markalı projeler geliştireceklerini belirten Erden Timur, “Daha üçüncü ayında 62 şirket ortak proje yapmak için teklif sunmuştu. Bu sayı bugün 120. Hepsi için kesin kuralımız, projelerin Nef markasıyla yapılması” şeklinde konuştu. Nef’in yurt dışı yapılanmasına ilişkin röportajda kullanılan şu ifadeler dikkat çekti:

Hindistan ve İngiltere’ye projeler

“Nef Global, Hindistan’ın en büyük ofis yatırımcısı ve aynı zamanda WeWork Hindistan’ın franchise’ı olan Embassy Group ile Londra’da ve Hindistan’da projeler geliştirmek üzere 20 Eylül’de anlaşmaya vardı. 32 milyon öğrenci ile dünyanın en büyük pazarlarından Hindistan’da ve Londra’da yapılacak projelerle öğrenci yurdu markası ‘Novu’ ve yine Erden Timur’un genç profesyoneller için geliştirdiği yeni konsepti hayata geçirilecek.”

Foldhome’dan sonra “Fold World”

“Zaferden değil, seferden sorumluyuz” diyen Erden Timur, konutta global marka olma hedefi doğrultusunda EBRD ile 5 yıllık plan çerçevesinde Avrupa’da 5 bin üniteli konut ve 6 bin yatak kapasiteli akademik rezidans yapacaklarına da dikkat çekti. Nef’in yakında işlerlik kazanacak olan Fold City uygulamasını yurtdışında da kullanacağını belirten Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Bizimle proje geliştiren yabancı şirketler, sadece Fold Home için dairelerin satış fiyatını yüzde 10-15 artıracak. Buna bir de Londra’da ev sahibi olanın New York Nef’te de kalabileceği ‘Fold World’ konseptini ekleyince, işte o zaman oyun tamamen değişecek” diye konuştu.

RAKAMLARLA NEF:

* YÜZDE 96: NEF’İN TAMAMLANAN 25 PROJESİNDEKİ SATIŞ ORANI
* 2.7 MİLYAR TL: NEF’İN İSTANBUL VE BODRUM’DAKİ ARSA STOĞUNUN DEĞERİ
* 7.9 MİLYON EURO: NEF’İN 1.707 METREKARELİK EN PAHALI DAİRESİNİN FİYATI
* 7.2 MİLYAR TL: DEVAM EDEN ALTI PROJENİN TOPLAM YATIRIM TUTARI
* 1.5 MİLYAR DOLAR: NEF’İN YURTDIŞI PROJELERİNİN TOPLAM TUTARI

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)