E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTüm dünya borsaları tarihi zirvesinde---

Tüm dünya borsaları tarihi zirvesinde

Tüm dünya borsaları tarihi zirvesinde
24 Nisan 2017 - 15:01 borsagundem.com

Fransa'daki ön seçim sonuçlarının belli olmasıyla birlikte Avrupa ve ABD vadelileri yükselişe geçti

BORSAGUNDEM.COM

Hafta sonu Fransa ön seçimleri vardı. İkinci tura Le Pen ve Macron kaldılar. İki aday da riskli görülen adaylar ve seçilmeleri geçtiğimiz hafta piyasalar için risk olarak iddia ediliyordu.
Son zamanlarda “risk” olarak lanse edilen olaylardan sonra sürekli olduğu gibi borsa vadeli kontratlarında hemen yükseliş başladı. Liderliği de doğal olarak ABD vadeli kontratları yaptı, gece ABD vadeli kontratları açıldığında direkt alım başladı. Sabah Avrupa borsaları da ABD vadeli kontratlarını takip ettiler.

ABD vadeli kontratları mart başında tarihi zirve yapmıştı. Mart ayı boyunca yatay denebilecek şekilde hareket eden endeks en fazla 2320 seviyesine geriledi, bu da zirveden %4 uzaklaşma demek. Fransa seçimleri önce başlayan boğa alışları seçim sonrası artarak devam ediyor.
Fransa seçimlerinden tüm Avrupa borsaları olumlu etkilendi: DAX, CAC40, FTSE yeni tarihi zirveler yaptılar.
FDAX aylık grafik aşağıda gösterildi. Son olarak 12400 2015 Nisan ayında görülmüştü:

DAX 2009-15 dip-tepe seviyeleri kullanılarak çizilen Fibonacci kanallarının %38’inden 2016 yılında geri dönmüştü. Şimdi yeni zirve yaptı. Coşkunun devam etmesi endeksi daha da yukarı götürebilir. Grafiği Elliot Dalga prensipleri ile incelediğimizde 5nci dalganın 1 ile eşit olması durumunda hedef 12800-13400 arası bir yerde olabilir.
CAC40 endeksi 2010 yılındaki zirvesini de geçti:

Borsa İstanbul tarihi rekoru kırdı



Avrupa borsa endeksleri sadece DAX ve CAC40 değil diğerleri de ya zirvede ya tarihsel zirvelerinin çok yakınındalar. Bugünkü yükselişler ne varsa alalım açık pozisyonlarımızı kapayalım çerçevesinde gerçekleşiyor:

Bize etkisi iki türlü oldu:
Borsa çok olmasa da yükseldi.
TL ciddi değer kazandı.

BİST100 de tüm zamanların en yüksek değerine ulaştı:

TL grafiği:

Global piyasalarda risk iştahı hiç olmadığı kadar yüksek, alımlar hız keseceğe hiç benzemiyor. Bu gidişle borsalarda tek yön var: Yukarı daima yukarı. Merkez bankalarının da desteği ile piyasalar hiç olmadığı kadar güçlü alıcıları çekiyor. Gerçek ekonomiye yansıması veya yansımıyor olmasının hiç önemi yok. Makro ekonomiye bakıp işler kötü diyerek borsalarda pozisyon almamış olanlar veya açığa satanlar ciddi kayıplar yaşadılar. Bu saatten sonra da alım için kim ne kadar istekli olur tartışılır. Geri çekilmelerde yatırımcı ilgisinin artarak devam etmesini beklemek gerekir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)