E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi'nin zorlu 1 ayı---

Draghi'nin zorlu 1 ayı

Draghi'nin zorlu 1 ayı
22 Aralık 2014 - 07:30 borsagundem.com

AMB Başkanı Draghi’nin parasal genişleme yönelik fikir birliğini sağlamak için bir ay süresi bulunuyor

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin parasal genişleme yönelik fikir birliğini sağlamak için bir ay süresi bulunuyor.

Yetkililer 22 Ocak’ta yapılacak toplantıda ülke tahvili alımlarını değerlendirecek. AMB Başkanı Draghi ise söz konusu tarihe kadar olabildiğince çok sayıda politika yapıcının ve kamuoyunun da parasal genişlemeye destek vermesini sağlamaya çalışıyor. Görüşmeler ile ilgili bilgi sahibi kişilere göre tartışılan konulardan biri, ülke merkez bankalarının kendi kredi risklerinin en azından bir kısmından sorumlu olmaları şartı.

Draghi’nin gelecek 31 gündeki en önemli misyonu, enflasyonu canlandırmak için hazırlanan parasal genişleme paketi ile ihmalkar hükümetleri kurtarmak için yüksek fiyattan çöp varlık satın alımı gerçekleştirileceği yönündeki argümanlara yanıt vermek olacak.  Draghi, Bundesbank Başkanı Jens Weidmann gibi muhalifleri hiçbir zaman ikna edemeyecek olsa da şüphe edenlerin endişelerine odaklanan bir program oluşturarak pozisyonunu güçlendirebilir.

Milano’daki UniCredit SpA ekonomistlerinden Marco Valli, “Parasal genişleme konusunda herkesi mutlu edecek bir çözüm bulmak zor olacak. Ancak olabildiğince fikir birliğine dayalı hale getirmeye çalışıyorlar. Programın kredibilitesi için fikir ayrılıklarının mümkün olduğunda azaltılması önemli”  dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)