E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi’den varlık alımı açıklaması---

Draghi’den varlık alımı açıklaması

Draghi’den varlık alımı açıklaması
24 Nisan 2014 - 13:14 borsagundem.com

Draghi, enflasyonun daha da zayıflamasının bankanın geniş tabanlı varlık alımı yapmasına neden olabileceğini söyledi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’den bankanın uzun zamandır konuşulan olası varlık alımlarına yönelik ilk resmi açıklama geldi. Draghi, enflasyon görünümünün bozulması halinde merkez bankasının geniş tabanlı bir varlık alım programına başlayabileceğini söyledi. AMB'nin uzunca bir süre düşük kalacak enflasyonun daha sonra yükseleceği görüşünü yineleyen Draghi, merkez bankasının para politikasında değişikliğe yol açacak üç farklı senaryo hakkında bilgi verdi.

EURO KURU VURGUSU

Draghi, Amsterdam'da yapacağı konuşmanın metninde, "Euro kurunun fiyat istikrarı görünümünün değerlendirilmesinde giderek daha önemli bir faktör" olduğunu belirterek şunları ifade etti: “AMB yönetim kurulu fazla uzun dönemli düşük enflasyon riskine karşı konvansiyonel olan ve olmayan araçların kullanılması konusunda görüş birliğinde. Orta vadeli enflasyon görünümünde bozulma daha geniş tabanlı varlık alımı için ortam yaratabilir. Para politikası duruşunda öngörülmeyen bir sıkılaşma olursa faiz koridoru indirilebilir, negatif mevduat faizi söz konusu olabilir.”

DEFLASYON RİSKİ GÖRMÜYORUZ

Draghi şöyle devam etti: “Para politikası aktarım mekanizmasındaki sıkıntıları gidermek için hedeflenmiş uzun vadeli yeniden finansman imkanı (LTRO) ve varlığa dayalı menkul kıymet alımı yapılabilir. Şu anda Euro Bölgesi için geniş çaplı bir deflasyon riski görmüyoruz. AMB bazı Euro Bölgesi ülkeleri arasından gruplara uygun para politikası üretemez. AMB’nin aylık toplantılarının tutanaklarının yayımlanması işe yarayabilir, fakat kurul üyelerinin görüşleri açıkça belirtilmemeli.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)