E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi trilyonluk alıma başlayacak---

Draghi trilyonluk alıma başlayacak

Draghi trilyonluk alıma başlayacak
18 Eylül 2014 - 11:36 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası bugün ilk hedefli borç verme programının sonuçlarını açıklayacak

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin trilyon euroluk yolculuğu bugün başlıyor. 

AMB, Euro Bölgesi'nde deflasyon riskini bertaraf etme çabalarının bir parçası olarak uygulamaya koyduğu ilk hedefli borç verme programının sonuçlarını açıklayacak. TLTRO olarak adlandırılan program, AMB başkanının merkez bankasının bilançosunu 2 trilyon eurodan 3 trilyon euroya (3.9 triyon dolar) kadar çıkaracağını söylemesi ile birlikte ortaya çıkan tedbirler paleti içinde yer alıyor. 

Draghi'nin ilk adımı, bankaların reel ekonomiye açtıkları kredilerin büyüklüğü ile ilişkili olan bu imkandan yararlanmak için tekliflerin 100 milyar euro ile 300 milyar euro arasında kalabileceği tahminleri ile birlikte, çok fazla ilerleme sağlanmasına yol açmayabilir. Bu durum, dikkatleri, Aralık ayındaki bir sonraki adımı ve halen tanımı yapılmamış özel sektörün sahip olduğu varlıkların alımına ilişikin planları ve nihayeinde ülke tahvillerinin satın alınmasını da içine alan sonraki programlara yöneltti. 

Amsterdam'da ING Groep NV kıdemli ekonomisti Martin Van Vliet, "Göreceli olarak düşük bir teklif, muhtemelen, AMB'nin hedefinin ulaşılabilirliğine yönelik ilave soruların gelmesine neden olabilir," dedi ve "AMB'nin bu hedefi tutturmada zorluk çekeceğine katılıyoruz, ancak güçlü sonuçlara varmadan önce, Aralık ayındaki TLTRO'nun sonuçlanmasının beklenmesini tavsiye ediyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

AMB, TLTRO sonuçlarını Frankfurt saati ile 11:15'te açıklayacak. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bankalar merkez bankasından 150 milyar euro tutarında ucuz kredi isteyecek. Dört yıl vadeli bu kredilerin faizi yüzde 0.15 düzeyinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)