E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi: Riskler daha da azaldı---

Draghi: Riskler daha da azaldı

Draghi: Riskler daha da azaldı
29 Mayıs 2017 - 16:34 borsagundem.com

Büyümeye yönelik risklerin daha da azaldığını belirten ECB Başkanı Draghi, parasal genişlemeye hala ihtiyaç olduğunu söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi büyümesine yönelik risklerin daha da azaldığını ve bankanın 8 Haziran'da yapacağı toplantıda büyüme ve enflasyon için görünümü yeniden değerlendirme pozisyonunda olacağını söyledi.

Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Draghi, "Büyüme görünümüne yönelik aşağı yönlü riskler daha da azaldı ve geçen yılın sonunda karşı karşıya kaldığımız bazı kuyruk riskleri ölçülebilir şekilde geriledi" dedi. Çekirdek enflasyon baskılarının, özellikle düşük ücret büyümesi nedeniyle bastırılmış olmaya devam ettiği uyarısında bulunan Draghi, oldukça önemli miktarda parasal genişlemeye hala ihtiyaç olduğuna inanmaya devam ettiklerini vurguladı.

Draghi, "Daha dinamik bir ekonomi zaman içinde daha yüksek politika faizlerine sağlıklı bir dönüşü destekleyecek. Bununla birlikte biz, olağanüstü miktarda politika desteğinin hala gerekli olduğuna güçlü şekilde inanmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)