E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi faiz kararı sonrasında açıklamalarda bulundu---

Draghi faiz kararı sonrasında açıklamalarda bulundu

Draghi faiz kararı sonrasında açıklamalarda bulundu
20 Ekim 2016 - 16:00 borsagundem.com

AMB/Draghi: Varlık alımının azaltılmasını ya da uzatılmasını tartışmadık

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, faiz kararının ardından düzenlediği basın toplantısında "varlık alım programını gerekli görülürse 2017 Mart sonrasında da sürdürme eğilimindeyiz" dedi. Draghi bu toplantıda varlık alımının uzatılması ya da azaltılmasının gündeme gelmediğini söyledi.

Ekonomide ılımlı toparlanma olduğunu belirten Draghi, görünümün aşağı yönlü risklere bağlı olmayı sürdürdüğünü, enflasyonun gelecek aylarda yükseleceğini, 2017 - 2018'de de hız kazanmasını beklediklerini söyledi.

"VARLIK ALIM PROGRAMININ UZATILMASI DA AZALTILMASI DA TARTIŞILMADI"

Draghi parasal genişlemeyi Mart'tan sonrasında da sürdürme veya programı azaltma konularının bu toplantıda tartışılmadığını söyledi, varlık alım programına birden son verilmesinin söz konusu olmayacağını belirtti. Draghi Komite'nin varlık alımı üzerine çalışmasının Aralık'ta değerlendireceğini ifade etti.

Banka bugünkü toplantıda faiz oranlarını ve varlık alım programını değiştirmemişti.

Açıklamaların ardından EUR/ USD’de hızlı bir yükseliş yaşansa da Dragh'nin “tapering” i görüşmedik açıklaması sonrasında yükseliş durdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)