E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi: Enflasyonda toparlanma gecikebilir---

Draghi: Enflasyonda toparlanma gecikebilir

Draghi: Enflasyonda toparlanma gecikebilir
16 Kasım 2018 - 11:52 borsagundem.com

AMB Başkanı Draghi, "Enflasyonda toparlanma beklenenden daha yavaş olabilir" dedi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, net varlık alımlarının Aralık ayında sona ermesini öngörmeye devam ettiklerini tekrarlarken, büyüme görünümü konusunda daha ihtiyatlı ifadeler kullandı ve enflasyonda toparlanmanın önceden beklenenden daha yavaş olabileceği uyarısında
bulundu.
"Eğer şirketler büyüme ve enflasyon görünümü konusunda daha belirsiz hale gelmeye başlarlar ise, bu çekirdek enflasyonda beklenen toparmlanma hızını ve bizim gelecekte görmeyi beklediğimiz faiz patikasını etkiler" diye konuşan Draghi, "Orta vadeli görünümü saran belirsizlik arttı"
ifadelerini kullandı.
Aralık ayında, büyüme ve enflasyona yönelik riskler için tam bir değerlendirme yapma konusunda daha iyi bir konumoda olacaklarını savunan Draghi, büyüme ivmesinin yavaşlamakta olmasınının işletme yatırımlarını etkiledriğine dair küçük kanıtlar olduğunu vurguladı.
Ancak Draghi, hala büyüme görünümü için riskleri genel olarak dengeli görmeye devam ettiklerini de belirtti. İstihdam piyasasının hali hazırda sıkılaşma işaretleri gösterdiğini ifade eden Draghi, ancak ücretlerde büyümenin fiyatlara geçişkenliğinin, yansımasının göreceli olarak sansız olmaya devam ettiğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Batık gözlü Draghi16 Kasım 2018 15:15

    Trilyonlarca karşılıksız euro bastı ve bankaları kurtarmak ve bu bankaların türev piyasalarda kumar oynaması dışında  hiçbir işe yaramadı bu faturayı ya Almanlar ödeyecek ya Avrupa batacak