E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi enflasyon sınavına başlayacak---

Draghi enflasyon sınavına başlayacak

Draghi enflasyon sınavına başlayacak
24 Kasım 2014 - 06:41 borsagundem.com

AMB Başkanı Draghi, enflasyon hedefiyle ilgili sıkıntıları aşmanın yollarını öğrenecek

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, enflasyonun olabildiğince çabuk canlandırılması gerektiğine yönelik taahhüdünü, açıklanacak veri ile ne hızda gerçekleştirmesi gerektiğini öğrenecek.

AMB başkanının enflasyonu olabildiğince hızlı canlandırma taahhüdü vermesinden bir hafta sonra politika yapıcılar Euro Bölgesi’nde maliyet baskılarının mevcut durumuna ilişkin yeniden bir fikir sahibi olacaklar. Ekonomistler 28 Kasım’da açıklanacak verinin tüketici fiyatlarındaki artışın 2009’dan bu yana en zayıf seviyede olacağı tahmininde bulunuyor.

Söz konusu beklentinin gerçekleşmesi, yetkililerin yeni olası önlemler üzerinde çalışmaları ve ekonomik görünümlerini düşürmeye hazırlanmaları ile 4 Aralık’ta yapılacak toplantıda teşvik tartışmalarının şiddetini artırabilir. Draghi devlet tahvili alımına yönelik baskıyı yükseltirken, Almanya’dan Hollanda’ya meslektaşları parasal genişlemenin garantili olduğunu konusunda ikna olmuş değiller. AMB’nin başkan yardımcısı ise hafta sonu yaptığı açıklamalar ile AMB’nin gelecek yıla kadar erteleme yapabileceği sinyali verdi.

Paris’teki Credit Agricole ekonomistlerinden Frederik Ducrozet, “Bahisler yüksek ve riskler asimetrik. Enflasyondaki küçük bir düşüş bile AMB’yi Aralık’ta ek önlem almaya itebilir. Diğer yandan yukarı yönlü bir sürpriz ihtimali var ve bu zaman kazandırır” dedi.

Verilerin bu hafta açıklanması öncesinde Bloomberg anketine katılan ekonomistler enflasyonun Kasım ayında yüzde 0.4’ten yüzde 0.3’e düşmesi beklerken, ekonomik güvenin gerilediğini öngörüyorlar. Ayrıca Ekim ayında işsizlik oranının yüzde 11.5 seviyesinde kalacağı tahmininde bulunuyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)