E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi: Duruşumuzun değişmesi için...---

Draghi: Duruşumuzun değişmesi için...

Draghi: Duruşumuzun değişmesi için...
06 Nisan 2017 - 10:29 borsagundem.com

AMB Başkanı Mario Draghi para politikasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi'nde enflasyonun, para politikasının görünümünü değiştirmeyi makul kılacak denli güçlü olmadığını söyledi.

Draghi, Frankfurt'ta yaptığı konuşmada, "Basın toplantılarımızın giriş açıklamasında istikrarlı bir şekilde vermekte olduğumuz işaretlerden sapmak için bir neden görmüyorum," dedi ve "Talep için süregelen desteğin kilit konumunu sürdürdüğü açık" şeklinde görüş bildirdi.

Euro Bölgesi'nde yukarı hareketşn ivme kazanması ve deflasyon tehdisinin ortadan kalkması ile birlikte, AMB politika yapıcıları, daha önce görülmemiş büyüklükteki teşvik programından çıkış stratejileri konusunda farklı sinyaller gönderiyor. Mevcut yönlendirme, varlık alımlarının durdurulması (halihazırda 2017'nin sonunda planlanıyor) ile faiz artırımları arasında önemli bir zaman aralığını öngörürken, bazı yetkililer, hızlandırma ya da hatta ardaşıklıkta değişime destek veriyor.

Yatırımcıların AMB'nin borçlanma maliyetlerini OCak 2018'de artırabileceğine ilişkin beklentileri, Draghi'nin 9 Mart'taki basın toplantısından aonra arttı, ancak ondan sonra bir dizi AMB politika yapıcısından gelen statüko yanlısı açıklamalar sonrası bu beklentilr zayıfladı.

Draghi, "Sözlü yönlendirmemiz fiili olarak, paketin parçaları için değil tüm paket için," dedi ve "Bu yönlendirme, sadece teşviği geri çekeceğimiz koşullarla değil -örneğin enflasyonun yolunda süregelen ayarlama-, aynı zamanda bunu yapmak için kullanacağımız tedbirlerin sıkılığı ile de ilgili" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)