E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi 'den gelecek açıklamalara ilgi giderek artıyor---

Draghi 'den gelecek açıklamalara ilgi giderek artıyor

Draghi 'den gelecek açıklamalara ilgi giderek artıyor
20 Ekim 2016 - 10:32 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, Perşembe günü teşvik paketinde değişikliğe gitmeyerek beklemede kalabilir

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, Perşembe günü teşvik paketini genişletmek yerine beklemede kalabilir.

AMB'nin mevcut parasal genişleme programının Mart ayında sona ermesi planlanıyor; para politikasının geleceğine ilişkin Draghi'nin sağlayabileceği herhangi bir ipucuna yönelik ilgi giderek artıyor.

Ekonomistlerin tahminlerine göre büyümenin cansız görünmesi ve tüketici fiyatlarının hala AMB hedefine göre sıfıra daha yakın seyretmesine karşın, Draghi'nin Aralık ayından önce yeni önlemler açıklama ihtimali zayıf.

AMB'nin Perşembe günü gerçekleştireceği Yönetim Konseyi Toplantısı öncesinde politika yapıcılar, enflasyonun yüzde 2'lik hedefe ulaşması ardından teşvik programını kademeli olarak geri almadan önce genişletmek istediklerinin sinyalini verdi. Bununla birlikte yetkililer, alıma uygun varlıkların azaldığı yönündeki endişelerin etkisiyle, varlık alımlarının devam edebilmesi için yapıyı tekrar tasarlama stratejileri üzerinde çalışıyorlar.

Cenevre'de “Draghi büyük bir ihtimalle Aralık ayını işaret edecek” diyen Pictet & Cie ekonomisti Frederik Ducrozet, “Parasal genişleme programında altı aylık ilave mantıklı olur. Fakat herşey hesaba katıldığında, çok erken olduğunu ve tüm seçeneklerin masada olduğunu da söyleyebilir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)