E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi: Büyüme güç kaybediyor---

Draghi: Büyüme güç kaybediyor

Draghi: Büyüme güç kaybediyor
22 Eylül 2014 - 16:26 borsagundem.com

AMB Başkanı Mario Draghi Euro Bölgesi'nde büyümenin ivme kaybettiğini belirtti

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada Euro Bölgesi büyümesinin ivme kaybettiği belirtti.

Euro Bölgesi'nde işsizlik oranının kabul edilemeyecek oranda olduğunu ifade eden AMB Başkanı " AMB fiyat istikrarını korumak amacıyla çok fazla şey yaptı" dedi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı sunumda, Banka'nın gerektiği takdirde ek geleneksel olmayan tedbirlere başvurma konusundaki kararlılığını tekrarladı. 
   
Konuşmasında Euro Bölgesi ekonomisi için beklentilere paralel olarak aşağı yönlü değerlendirmelerde bulunan Draghi, Euro Bölgesi'nde toparlanmanın ivme kaybettiğini ve risklerin net şekilde aşağı yönlü olduğunu söyledi.
   
Konuşmasında ECB'nin son 3 yılda fiyat istikrarını sağlamak, korumakkonusunda önemli işlem yaptığını belirten Draghi, "ECB, yetkileri çerzevesinde ek geleneksel olmayan enstrümanlar kullanmaya ve eğer enflasyon çok uzun süre çok düşük devam eder ise geleneksel olmayan müdahalelerin büyüklüğünde ve/veya bileşiminde değişiklik yapmaya hazır" diye konuştu. 
   
Yapısal reformların önemide bir kez daha dikkat çeken Draghi, yapısaly reformlar olmadan hiçbir para politikasının anlamlı bir sonuç üretemeyeceğini de vurguladı.
   
Geçtiğimiz hafta yapılan ilk TLTRO operasyonunu da değerlendiren Draghi, "TLTRO'ların etkin bir araç haline gelmesini istiyoruz. İlk TLTRO'daki miktar ECB'nin belirlediği aralık içinde. Eylül ve Aralık ayı TLTRO operasyonları birlikte değerlendirilmeli" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)