E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi: AMB politikalarına ihtiyaç var---

Draghi: AMB politikalarına ihtiyaç var

Draghi: AMB politikalarına ihtiyaç var
24 Nisan 2017 - 10:00 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, global büyüme ve ticarette toparlanmanın güçleniyor göründüğünü ancak Euro Bölgesi ekonomisi için risklerin aşağı yönlü olmaya devam ettiğini belirtti

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, global büyüme ve ticarette toparlanmanın güçleniyor göründüğünü ancak Euro Bölgesi ekonomisi için risklerin aşağı yönlü olmaya devam ettiğini belirterek, ECB'nin oldukça genişlemeci politikasına hala ihtiyaç olduğunu söyledi.

Washington'da düzenlenen IMF ve Finans Komitesi toplantıları sırasında konuşan Draghi, Mart ayındaki ECB Yönetim Konseyi toplantısı sonrasındaki açıklamasını büyük ölçüde tekrarladı. Deflasyon riskinin büyük ölçüde ortadan kaybolduğunu, bununla birlikte çekirdek enflasyonun
ikna edici bir yşükseliş trendi ortaya koyamadığını belirtti.

Draghi, "Toparlanmanın ülkeler ve sektörler arasında yayılmakta olduğuna dair işaretler var. Bunun yarı sıra biraz daha parlak global toparlanmanın işaretleri var ve global ticaret artıyor" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)