E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow ve S&P günü rekorla tamamladı ---

Dow ve S&P günü rekorla tamamladı

Dow ve S&P günü rekorla tamamladı
12 Aralık 2017 - 00:02 borsagundem.com

ABD hisse senedi piyasaları haftanın ilk işlem gününü yukarı yönlü bir seyir izleyerek geçirdi. Dow Jones Sanayi endeksi ve S&P 500 endeksi günü yeni kapanış rekorları ile tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

ABD hisse senedi piyasaları haftanın ilk işlem gününü yukarı yönlü bir seyir izleyerek geçirdi. Dow Jones Sanayi endeksi ve S&P 500 endeksi günü yeni kapanış rekorları ile tamamladı.

ABD hisse senedi piyasalarında Fed'in Çarşamba günü açıklayacağı faiz kararı beklenirken New York'tan gelen bomba haberi piyasalarda kısa süreli bir duraksamaya neden olsa da gösterge endeksler günü pozitif bir kapanışla tamamlamayı başardı.

Dow Jones Sanayi endeksi 56.94 puan ve yüzde 0.23 oranında yükselişle 24.386,10, S&P 500 endeksi 8.48 puan ve yüzde 0.32 oranında yükselişle 2659.96 ve Nasdaq bileşik endeksi 35.00 puan ve yüzde 0.51 oranında artışla 6875.08 puandan günü tamamladılar. Dow ve S&P'de yakanan kapanış rakamları bu zamana kadar yakalanan en yüksek kapanış seviyelerini ifade etti.

Teknoloji sektörü hisseleri yüzde 1 oranında yükselen Nvidia Corp ve yüzde 1.7 oranında yükselen Advanced Micro Devices hisseleri öncülüğünde yükseldiler.

Yatırımcılar Fed'in yarın başlayacak olan iki günlük toplantısına odaklandırlar. Merkez Bankasının bu yılın üçüncü faiz artırımını yapmasına çok büyük bir olasılık gözü ile bakılıyor. Bu hafta Merkez Bankaları, ekonomik takvimin önemli bir kısmını işgal ediyor. Fed'in ardından Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası da faiz kararlarını açıklayacaklar.

Veriler cephesinde ise bugün ABD'de istihdama açık işlerin sayısı Eylül ayında 6.18 milyon düzeyindeyken Ekim ayında 6 milyon kişinin hemen altına geriledi. Çalışma Bakanlığı açıklamasına göre, yaklaşık 5.5 milyon insana istihdam sağlanırken, 4.85 milyon insan işini kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)