E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDöviz kurları ve ABD vadelileri güne sakin başladı---

Döviz kurları ve ABD vadelileri güne sakin başladı

Döviz kurları ve ABD vadelileri güne sakin başladı
26 Ağustos 2014 - 08:52 borsagundem.com

Yurt dışı piyasalarda devam eden olumlu havanın ardından, piyasalarda bugüne yatay başlangıç bekleniyor

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:   

"Dün haftanın ilk işlem gününe alıcılı başlayan BIST-100 endeksi gün içinde 78,922-79,368 gibi dar bir bantta hareketin ardından günü %0,42 primle 79,262 puandan tamamladı. Yurtdışında genel olarak olumlu havanın devam ettiği günün ardından (Avrupa borsalarında ECB’den parasal genişleme beklentileriyle yükselişler ve Jackson Hole sonrası ABD’de S&P500 endeksinin 2.000 puan seviyesinin üzerini test etmesi) bu sabah sakin kalmaya devam kur ve hafif ekside ABD vadelileriyle yeni günü karşılıyoruz, bu ortamda BIST’te de yataya yakın bir açılış izleyebiliriz.    %9,27’den dün %9,21’lere gelen tahvil faizi ve görece sakin kalan kur her ne kadar içeride elverişli bir ortam yaratsa da yarın oldukça önemli bir gün ve TCMB öncesi BIST’te temkinli duruşun artışına şahit olabileceğimizi düşünüyoruz. Dün test edilemeyen ve geçen hafta da kırılamamış 79,500 seviyesi hala ilk direnç, geri çekilmelerde ise 78,500 desteğinin altında 100 günlük hareketli ortalama seviyesi 77,000 dikkat çekmeye devam ediyor.
   
Jackson Hole sonrası küresel piyasalarda algı yakın zamanda ECB’den bir genişleme hamlesinin geleceği ve FED’in faizleri 2015’te artıracağı şeklinde oluştuğundan geçen haftanın son işlem gününde olduğu üzere dolar endeksi 11 ayın zirvesinde tutunma eğilimine devam ediyor. Yurtiçinde ise ilk işlem gününde dolar kurundaki yükselişin hızı Jackson Hole ile sekteye uğramış işaretleri veriyordu.. Gelişen piyasalar bol likiditenin ilk adresi olarak görüldüğünden parasal genişleme sinyallerini seviyorlar ancak bu işaretler yurtiçinde de kritik günlerin eşiğinde olduğumuz zamanlara denk geldiğinden kurda yukarı yönlü atak ihtimalleri görüşümüze göre hala güncel kalmaya devam ediyor…
   
Bir taraftan da geçen hafta gevşeme eğiliminde olan ve bizim açımızdan da destekleyici bir tablo çizen petrol fiyatlarında da yeniden Libya gündemiyle bir hareketlilik söz konusu. Devam edip etmeyeceğini takip ediyor olacağız. Ama hala öncelikli gündem TCMB PPK toplantısı. Geride bıraktığımız günlerde kredi derecelendirme kuruluşlarından birbiri ardına gelen uyarılar ve bir taraftan da yükselen enflasyonun yanında bozulmaya devam eden enflasyon beklentileri hesaba katıldığında Merkez’in atacağı adım piyasanın reaksiyonu üzerinde oldukça belirleyici olacaktır.   

Haftanın devamında ise en önemli gündem maddeleri  ABD’de açıklanacak büyüme rakamı ve Cuma günü de Euro bölgesi enflasyon verisi olacak. Özellikle Euro bölgesinde enflasyonun 2009 yılından bu yana en düşük seviyede gelmesi bekleniyor, bu da jeopolitik riskler kaynaklı endişeler izin verdiği ölçüde, Avrupa başta olmak üzere küresel piyasalarda iyimserliği koruma eğiliminin devamına neden olabilir ancak hızlı yükselişler sonrası kar realizasyonları görebileceğimizi de unutmamak gerek. Bizim bu potansiyel iyimserliğe katılıp katılmayacağımız ise Merkez’in hamlesine bağlı.
   
Son olarak bugünün gündemine bakıldığında  ABD tarafında konut fiyat endeksleri, dayanıklı mal siparişleri, tüketici güveni gibi yoğun bir veri akışı ile Ukrayna- Rusya liderlerinin görüşmeleri izleniyor olacak.. ''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)