E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar/TL'yi bu hafta neler bekliyor?---

Dolar/TL'yi bu hafta neler bekliyor?

Dolar/TL'yi bu hafta neler bekliyor?
20 Mart 2017 - 15:44 borsagundem.com

Bu hafta veri trafiğinin zayıf olması nedeniyle dolarda bir sürpriz olmadıkça sakin seyir bekleniyorD

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Uluslararası Kredi ve Derecelendirme Kuruluşu Moody’s, not görünümümüzü durağandan negatife indirmiş ve kredi notumuzu da Ba1 seviyesinde sabit tutmuştu. Alınan karara gerekçe olarak ise kuruluş tarafından Türkiye’nin kurumsal gücündeki aşınma, kamu ve dış hesaplara yönelik artan baskı, zayıflayan büyüme görünümü ve artan kredi şoku riskleri gösterilmişti.

Karara ilk olarak kur yukarı yönlü sert tepki verse de yeni haftada bu etkinin kalıcı olmadığını görüyoruz. Kaldı ki üç kredi derecelendirme kuruluşundan da notumuz artık yatırım yapılabilir seviyenin altında bulunuyor. Geçtiğimiz haftaki FOMC kararları sonrası 3.70 desteğini sert şekilde kıran kur TCMB’nin faiz artırımı ile kademeli olarak 3.60’lara kadar gerilemeyi başarmıştı.

Bu hafta ise ekonomik takvimde son derece sakin bir veri akışı olduğunu söyleyebiliriz. Fed Başkanı Yellen başta olmak üzere diğer FOMC üyelerinin açıklamaları ve Trump’ın konuşması dışında dolar ve lirayı etkileyecek önemli gelişmeler yok. Bu yüzden Dolar/TL‘de sakin bir seyir görmemiz yüksek ihtimal olsa da sürpriz gelişmelere hazırlıklı olmakta fayda var.

Daha önce de olduğu gibi 3.55-3.60 güçlü bir alım bölgesi olarak karşımızda ve buralardan gelebilecek toparlanmalarda 3.65 ve 3.68 bölgeleri direnç olarak çalışabilir. 3.55 altına tamamen geçilmediği sürece yükseliş trendinin devam edebileceği görüşündeyiz. Ancak dolar endeksinin zayıf seyrini göz önünde bulundurursak Ocak ayındaki gibi hızlı ve kalıcı yükselişler görmemiz de şimdilik zor gözüküyor.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • teknik21 Mart 2017 16:14

    teknik ananlzi pek öyle demiyor, kısa-orta vadeli yükseliş trendi geçen hafta alt bandı kırdı diyor. hedef olarak da 3.40 ların bile altı diyor, beklenti farklı olabilir ve bu ortamda teknik ananliz ıuygun değil denilebilir amam teknik ananliz ağzıyla beklenti ananlizi yapmak etik değil

  • misafir20 Mart 2017 15:58

    geçen seferki yükselişi kaçırdık diyen herkes 3.50leri görünce dolara atlar ama referandum öncesi ne kadar yükselir bilmem

  • fxtrader20 Mart 2017 15:58

    katar parasıyla nereye kadar. başımızdakiler yapısal değişiklik yapmazsa tabi yukarı yönlü olacak. burada sorulması gereken tekrar tekrar nereye kadar?