E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolar/TL'de hızlı geri çekilme---

Dolar/TL'de hızlı geri çekilme

Dolar/TL'de hızlı geri çekilme
30 Mayıs 2017 - 14:57 borsagundem.com

3.5880 TL'den güne başlayan dolar gün içinde 3.5570 TL'ye kadar geriledi

Sabah saatlerindeki ralli ile 3.5880 seviyelerine kadar tırmanan USDTRY sonrasında satıcıların devreye girmesiyle büyük bir düşüş yaşayarak 3.5570 seviyelerine kadar geriledi. Lira sadece dolara karşı değil euro ve Altın’a karşı da değer kazanıyor son saatlerde.

Güney Afrika Randı ve Meksika Pezosu gibi Lira’ya benzer diğer para birimlerine baktığımızda dolara karşı değer kaybettiklerini görüyoruz. Yani hareket spesifik Lira hareketi gibi görünüyor.

Liranın güçlenmesi arkasında ise net bir neden göremiyoruz fakat TCMB’den sabah saatlerinde bankacılık sektörü ile ilgili gelen pozitif açıklamaların destek olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca haftaya 30 puan boşlukla başlayan dolar endeksinin aynı anda gerileyerek boşluğu kapattığını belirtelim.

USDTRY için 3.55 kritik destek bölgesi ve eğer düşüş momentumu güçlenir ve bu bölge tam anlamıyla kırılırsa 3.5350 ve 3.52 seviyeleri sonraki duraklar olabilir. Öte yandan doların yeniden güç bularak yukarıda 3.5650 bölgesini aşmasıyla birlikte 3.58 ve 3.60 yeniden resme girecek.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)