E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar/TL yıl sonuna kadar 3.90'ın üstünü görebilir---

Dolar/TL yıl sonuna kadar 3.90'ın üstünü görebilir

Dolar/TL yıl sonuna kadar 3.90'ın üstünü görebilir
06 Nisan 2017 - 11:46 borsagundem.com

Gedik Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Can Pamir doların yıl sonuna kadar yükseleceğini öngördü

Gedik Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Can Pamir Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programında Açıl Sezen'in sorularını yanıtladı.

Türkiye ekonomisindeki sorunlara dikkat çeken Pamir, ekonomide normalleşme sürecine girilmesi gerektiğini söyledi.

Pamir "Türkiye'nin büyüme rakamı ortalaması ciddi anlamda düşük, bu büyüme çok verimli, istihdam yaratan bir büyüme değil.  İnşaat gibi daha az teknoloji üreten bir büyüme modeli olmasından dolayı bu sıkıntının kısa vadede çözüleceğine inanmıyorum..Enflasyon 2008'den bu yana ilk kez bu kadar yükseldi, bir süre daha bu seviyelerde kalmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Pamir, referandumdan çıkacak sonucun ekonomiye direk etkisi olmayacağını belirterek "Politik belirsizlikler de devreye girince insanlar yatırım kararlarını erteliyor. Referandumda evet ya da hayır'ın ekonomiye direk etkisi olmayacak ama insanlar ev alımlarını bile erteliyor, bu psikolojik bir olay..Hepsi bir araya gelince biz frene basıyoruz, Türkiye olarak acil normalleşme sürecine girmeliyiz" şeklinde yorum yaptı.



"REFERANDUM SONUCU PİYASA İÇİN SÜRPRİZ OLMAZ"

Referandum senaryolarını ve dolar beklentilerini anlatan Pamir'e göre dolarda yükseliş devam edecek. Pamir konuya ilişkin olarak "Referanduma dair şu an kesin beklenti yok. Dolayısıyla burada piyasayı etkileyecek sürpriz yok gibi.

Referandumdan ne çıkarsa çıksın kur üstünde sınırlı etkisi olacaktır. Ama global ekonomiye baktığımızda doların yıl sonuna kadar değer kazanması kaçınılmaz görünüyor. Mayıs'a kadar 3.70-3.75 seviyelerini görebiliriz ama yıl sonunda 3.90'ların üstüne çıkacağını tahmin ediyorum" değerlendirmesini yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)