E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve euro TL karşısında çakıldı---

Dolar ve euro TL karşısında çakıldı

Dolar ve euro TL karşısında çakıldı
06 Aralık 2016 - 17:15 borsagundem.com

TL, dolar ve euro karşısında çok hızlı yükseldi, kayıplar dolarda yüzde 2'yi aşarken euroda yüzde2.40 oldu

Küresel piyasalarda artan volatilite ve ABD'den gelen olumlu verilerle güçlenen doların etkisiyle 3.56 seviyesine yükselen dolar/TL, dün beklentilerden iyi gelen enflasyon rakamının etkisiyle 3.5150 seviyelerine geri çekildikten sonra günü 3.5203 seviyesinden kapattı.

Kur yeni günde 3.5428 seviyesini test etti. Saat 10.30 itibari ile TCMB'nin Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayınlaması, sonrasında Murat Çetinkaya'nın açıklamaları TL varlıkları üzerindeki baskıyı azaltıcı etki yarattı ve dolar/TL'de aşağı yönlü hareketlerin yaşanmasına ve kurun 3.4463 seviyesine gerilemesine neden oldu.  Parite şu dakikalarda ise yüzde 2.09 kayıpla 3.4468 seviyesinde negatif seyrediyor.

Sabah saatlerinde 3.8089 seviyesini gören euro/TL cephesinde ise 3.6973 seviyesine kadar süren kayıpların ardından TL, Euro karşısında 2.040 değer kazanarak 3.6996 oldu. 

Çetinkaya, sadeleştirme adımlarında sona gelindiği hatırlatmasını yaparken gelecek yıl için sıkı duruşa devam edileceği ve politikaların enflasyon oranına göre şekilleneceği ifadelerini kullandı.

TL'ye destek yurt içinde tüm hızıyla sürüyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı(ÖİB), Türkiye’nin kendi milli parasını kullanma politikası çerçevesinde, bundan böyle ihalelerini Türk Lirası ile gerçekleştirecek.

İstanbul Ticaret Odası ve iştirakleri yurtiçi alımlarında sözleşmelerini sadece TL ile gerçekleştirme kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran'a yaptığı, iki ülke arasında yerli para kullanımı çağrısına olumlu yanıt geldi. İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Başkent Tahran'da "Meclis Günü" münasebetiyle düzenlediği basın toplantısında  "İran her zaman ticaretini yerli parayla yapma isteğinde olmuştur." dedi. Para değişiminin nasıl olacağı konusunda çalışma yapılması gerektiğini dile getiren Laricani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına ilişkin, "Türkiye'yle ilgili de bu öneriyi memnuniyetle karşılıyoruz." ifadesini kullandı.

 

Altın 10 ayın en düşük seviyesinden yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)