E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar/TL kuru PPK Toplantısını bekliyor---

Dolar/TL kuru PPK Toplantısını bekliyor

Dolar/TL kuru PPK Toplantısını bekliyor
05 Haziran 2018 - 08:52 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde dolar/TL sakin seyrediyor

Mayıs ayı Enflasyon rakamları beklentilerin üzerinde sonuçlandı. Tüketici Fiyat Endeksi aylık bazda 1,62% olarak açıklanırken, beklentisi 1,45% ve önceki verisi 1,87% şeklinde idi. Yıllık bazda ise TÜFE 12,15% oldu. Önceki veri 10,85% idi. Üretici Fiyat Endeksine cephesine bakıldığında ise aylık bazda yüzde 2,60'dan yüzde 3,76 seviyesine yükselen ÜFE, yıllık bazda yüzde 16,37'den yüzde 20,16'ya yükseldi.

Açıklanan veriler enflasyon verileri sonrası TCMB’nin 07 Haziran tarihinde gerçekleştireceği PPK toplantısında yeni bir faiz artışına gidebileceği beklentisi arttı ve Dolar/TL kurunda düşüş gözlemlendi. Verinin açıklanmasının ardından kur 4,6435 seviyesinden 4,6000 – 4,5800 bandına indi.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek açıklanan enflasyon verisiyle ilgili açıklamada bulundu. Şimşek'e göre petrol ve kurdaki yukarı yönlü hareketler enflasyon oranında yükselişe neden oldu. Mehmet Şimşek, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Sürdürülebilir yüksek büyüme için fiyat istikrarı en büyük önceliğimiz. Para politikası ve maliye politikası koordinasyonu artarak devam edecek. Seçim sonrası yapısal reformlar ve makro ihtiyati tedbirler ile politika setimiz daha da güçlenecek. Ekonomide dengelenme eğilimi başlamış durumda, önümüzdeki dönemde daha belirgin şekilde gözlenecek. Kısa vadede baz etkileriyle enflasyondaki artış devam edebilir, ancak para ve maliye politikalarının koordineli önlemleri ile yılın ikinci yarısında düşüş eğilimi başlayacak. Enflasyon ve cari açıktaki iyileşme sürdürülebilir yüksek büyümeyi destekleyecektir." görüşlerini ifade etti. Mayıs itibarıyla kur ve petrol fiyatlarının yıllık enflasyona etkisinin 4 puandan yüksek olabileceğini vurguladı.
Doların kısmen zayıflayan görünümü ile Gelişen Ülke Para Birimleri haftaya pozitif başladı ve Türk Lirası da bu duruma uyum sağladı. 07 Haziran Perşembe günü gerçekleşecek PPK toplantısına kadar Dolar/TL kurunda yükselişlerin 4.6500 – 4.6700 bantında sınırlı kalması sözkonusu olacaktır. Olası bir 100 baz puanlık bir faiz artışı durumunda düşüş isteğinin ise artması muhtemel gözüküyor. Bu durumda 4.5800 – 4.5400 bantı altında 4.5000 desteği ilk önemli seviye olarak öne çıkarken 4.5000 altında 4.4000 bölgesine doğru düşüş hareketi beklenebilir.

InvestAZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)