E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD ile ön mutabakat haberi doların hızını kesti---

ABD ile ön mutabakat haberi doların hızını kesti

ABD ile ön mutabakat haberi doların hızını kesti
06 Ağustos 2018 - 08:24 borsagundem.com

ABD arasındaki gerginliğin baskısıyla TL negatif ayrışan dolar 5.4171 lira seviyesiyle yeni bir rekora imza attı. Daha sonra gerileme eğilimine giren dolar, ABD ile Türkiye arasında ön mutabakata varıldığı haberi üzerine 5,30'un altına indi

ABD'li Rahip Andrew Brunson'a ev hapsi verilmesi ve iki ülkenin karşılıklı yaptırım açıklaması ardından gergin Türkiye-ABD ilişkileri baskısıyla TL negatif ayrışırken, dolar/TL yerlilerin satıştan çekilmeleriyle sert yükselişini sürdürdü. 5,4171 ile gece yarısı tarihi rekora imza atan dolar, ABD ile Türkiye arasında ön mutabakata varıldığı haberi üzerine düşme eğilimine girdi. 

Dolar güne 5.10 lira seviyesinden başladı. Saat 18:05 itibariyle 5.1896 lira seviyesinde işlem gören dolar, saat 23.40'ta yüzde 6.6'lık yükselişle 5.4171 lira seviyesine ulaştı. Açılışın ardından en düşük 5.0865 lira, en yüksek 5.4171 lira seviyesi görüldü. Dolar/TL 5.4171'lik rekor seviyenin ardından gerileme eğilimine girerek 5.3176 seviyesine düştü.

ABD ile Türkiye arasında ön mutabakat sağlandı

 

ÖN MUTABAKAT HABERİ

5.3176 ile 5.3590 bandı arasında git gel yapan Dolar/TL kurunda, geceyarısından sonra gelen ABD ile Türkiye arasında ön mutabakat sağlandığı haberiyle gerileme başladı. Dolar/TL kuru yeni günde saat 03.00 itibariyle 5.2624 seviyesinde. 

EURO DA REKOR SONRASI GERİLEDİ

ABD ile yaşanan gerilim nedeniyle negatif ayrışan TL euro karşısında da değer kaybetti. Gün içinde 6.26 lirayı gören euro rekora imza attı. ABD ile Türkiye arasında ön mutabakat sağlandığı haberinin ardından Euro da gerilemeye başladı. Euro, yeni günde saat 03.00 itibariyle 6,0843 lira seviyesine geriledi. 

GRAM ALTIN DA REKOR KIRDI

Gram altın fiyatları ise 210 lirayı geçerek rekor kırdı.

Euro/dolar paritesi 1.1560 seviyesinde. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 22.01 seviyesinde.

TL'nin yılbaşından bu yana dolar karşısındaki değer kaybı ise yüzde 26.8 oldu.

Bir bankacı, "Döviz piyasasında bugün yerlilerin satış tarafından çekilmeleri ile hacimsiz piyasada hızlı bir yükseliş görüyoruz. 5.15 seviyesinde birikmiş görünen opsiyonların da yarattığı kaygılar ile stop-lossların çalıştığını, panik alımların geldiğini söyleyebiliriz" dedi ve şöyle devam etti:
"Hareketin devamında opsiyon piyasasından çıkan seviyeler 5.20 ve sonrasında 5.50. Ancak
özellikle 5.50 için siyasi haber akışının şimdikinden daha kötü hale gelmesi gerekir. Bu aşamada
TCMB'nin döviz satması çok zor (rezervler çok düşük), ek faiz artırımı ise mevcut siyasi konjonktürde daha da zor. TL'de anlamlı bir iyileşme için haber akışını izlemek zorunda kalacağız."
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'de yargılanması süren ve geçtiğimiz günlerde ev hapsine alınan ABD'li rahip Andrew Brunson nedeniyle ABD yönetiminin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararına aynı şekilde karşılık verileceğini ve ABD adalet ve içişleri bakanlarının Türkiye'de varsa malvarlıklarının dondurulması talimatı verdiğini açıkladı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından "FETÖ" ve PKK ile bağlantıları olduğu iddiasıyla tutuklanan ve Nisan ayında İzmir'de yargılanmaya başlayan Brunson'ın serbest bırakılmasını isteyen ABD yönetimi Türkiye'ye yönelik yaptırım uygulama kararı almış ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ABD'deki mal varlıklarını dondurma kararı almıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından
Cumartesi günü yaptığı açıklamada Türkiye'de tutuklu yargılanan ABD'li rahip Andrew Brunson'ın
"önümüzdeki günlerde" serbest bırakılacağını ümit ettiğini söyledi.

Öte yandan ABD yönetimi Türkiye'nin ABD piyasalarına gümrüksüz erişimine imkan veren düzenlemeyi değerlendirmeye aldı. Karara gerekçe olarak Türkiye'nin, ABD'nin Mart ayında ithal
çelik ve alüminyuma getirdiği gümrük vergisine karşılık vermesi gösterildi.

SEB gelişmekte olan piyasalar baş stratejisti Per Hammarlund, TL'de daha fazla değer kaybı
bekleneceğini belirterek, "Türkiye ekonomik açıdan faiz oranlarını yükseltmek istemeyen bir
politika tarzına kilitlenmiş gibi görünüyor. Bu, TL'yi sert vuran bir şey ve şimdi Cumhurbaşkanı
Erdoğan gerçekten pragmatik davranmıyor ve menfaatten çok gururun yönettiği bir politika ile ABD
ile prestij tartışmasına kilitleniyor" dedi.

TEB Yatırım/BNP Paribas stratejisti Işık Ökte, bu sabahki notunda TL'nin negatif performansının ABD-Türkiye ikili ilişkilerindeki haber akışı ve İran yaptırımlarının yarın yürürlüğe girecek olması kadar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü açıkladığı 100-günlük eylem planında kamu harcamalarının azaltılması konusunda somut bir gelişme olmamasından kaynaklandığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bugün tekrar devreye alınacak olan İran'a yönelik yaptırımları tümüyle uygulayacaklarını söyledi. ABD Başkanı Donald Trump, İran ile 2015 yılında yapılan nükleer anlaşmadan çekilme ve anlaşma ile kaldırılan Tahran'a yönelik ekonomik yaptırımları tekrar başlatma kararı almıştı.

ABD Hazine bakanlığından bir yetkilinin verdiği bilgiye göre iki aşamada başlatılacak olan yaptırımların ilki bugün TSİ 1901'de devreye girecek.

Tahvil-bono piyasasında da faizlerdeki baskı sürüyor. Gösterge 10 yıllık tahvilde bileşik faiz kurdaki yükselişe paralel bugün yüzde 19.83'e kadar yükselerek yeni zirveyi gördü. Gösterge 10 yıllık tahvil faizi bugün spot piyasa kapanışında yüzde 19.57, valörde saat 1657'de son işlemde yüzde 19.75 seviyesindeydi.

Gösterge iki yıllık tahvilin bileşik faizi ise bugün spot kapanışta ortalama yüzde 22.16, valörde aynı saatte son işlemde 22.01 seviyesindeydi.

Dolar kuru yıl sonunda ne olur

Doların yükselişi nasıl durdurulur? İşte çözüm...

Brunson, ABD-Türkiye geriliminden tedirgin

Brunson'un ev hapsine devam kararı verildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (256)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emekci07 Ağustos 2018 21:11

    Dolar tayyibi yalancı çıkardı

  • Alamanci07 Ağustos 2018 20:43

    Gurbetciler olarak Hükümetimizin Akil oyunlariyla ABD baskanin Trump i alt etmesini taktir ediyoruz.Hükümetizin uyguladigi bu nasari politikayla orta doguda önder bir ülke olduk , Iranin bizi örnek almasini gerektigine inaniyoruz.Bu gidisle orta doguda lider ülke olabiliriz.Su an ki duruma bakarsak basariyi görebiliriz , 9 Temmuzda 4.51 olan dolar bugün 5.26 TL seviyesine gelmistir.Avro muz 6.09 seviyesindedir.Beklentimiz 2018 yilinda 7 TL ve 2019 da 8TL dir.Basaracaklarina cani gönülden inaniyoruz.Malesef politikada her kesimi mutlu etmenin münkünati yoktur.Gurbetciler olarak hükümetimizi sonuna kasar destekliyoruz.

  • fb3707 Ağustos 2018 18:30

    1.Bi şunu netleştirelim.Eğer Amerika ile ilgili sıkıntı varsa sadece dolar fırlaması lazım ama tüm para birimleri tırmanışta.Kimse kimseyi kandırmasın.2 Ekonominin içler acısı hali ortada iken hala kurdaki artışı Amerika gerginliğine bağlamak aptallık ötesi.3.Dik dur Dik dur deniyor ama nedense hala eyiliyoruz neyin mutabakatını yapıyorsunuz.Davastada ordada burdada hep kükreyip durdunuz ama gene eyildiniz.Eyilecekseniz neden gerginliği tırmandırmaya devam ediyorsunuz.Kafanızı kuma gömmeyi bırakın artık inşalah manşallahla ülke yönetilmiyor ki kabak gibi ortada.Olan 3 kuruşla geçinen ve akp ye o veren vermeyenlere olacak.

  • iso07 Ağustos 2018 09:03

    Yapma reis yapma DİK DUR reis :((( Neden eğiliyon reis.

  • KILIÇ07 Ağustos 2018 07:44

    ALIŞTIK BAHANELERE İREDE YOK SÖZ DİNLENMİYOR BAŞIBOŞLUK VE GÜVEN OLMAYINCA PARAMIZ SÜREKLİ DEGER KAYBEDİYOR SÜREKLİ LAF POMPAYAN BİR YÖNETİM VAR FAİZ BASKISI YOK İDAM ÇIKACAK BİRAZCIKTA SUSMAK LAZIM AMA VER MEHTERİ GAZINI KESMEK LAZIM ÜLKEDE GERÇEKLER ORTADA RESMEN BATIYORUZ .

  • Hayri07 Ağustos 2018 06:29

    Ülkeyi yönetmeyi beceremeyip TLyi pula çevirenler suçu hala CHP'de arıyor. Siz kafa ile devam edin, damat sizi titretir daha

  • Halk07 Ağustos 2018 16:18

    Yüzüklerin efendisi.

  • Yeni Türkiye07 Ağustos 2018 07:18

    1.000 kadar sayamayanların partisidir cahape. bir de utanmadan sıkılmadan ekonomik kriz var bahanesi ile nemalanmak istiyorlar. olmayana bir parti nasıl ve neden nemalanır hala anlayamamışlar... bu cahape den bir ok olmaz bu cahapelilerden de vatana millete bir fayda gelmez... görünen bu ...

  • Oyumuz AK PARTİ ye , canımız da vatana helal olsun07 Ağustos 2018 06:01

    Bu cehapeliler adam olmaz arkadaş , bunların partisine bak anlarsın fitne fücurun ne demek olduğunu .. Burada muhalif gözüken güruhun da dolarlarını hemen zorla sattıracaksın ... eeeee malum diktatörcüyüz ya ... hatta mal mülk ne varsa el koyup alamancı yapacaksın fetöş ağızlıları ... az kaldı az...

  • dolar bozdur07 Ağustos 2018 18:33

    Sen dolar bozdur reise itaat et.Sanane chp den alp den şundan bundan.Dolar bozdurun dolar düşsün hahaa

  • borsacı07 Ağustos 2018 08:57

    hani jöleli danışmanınız ve yandaş kanallarınız seçimden sonra döviz çökecek diyorlardı..klasik olarak yine mi kandırıldınız? :D komik şeyler sizi...seçim sonucunu görünce döviz almıştım..böyle olacağını bildiğim için...şimdi o dövizleri bozdurup partinizin şerefine içip tatil yerlerinde keyif yapacağım..böyle devam edin..yoksa biz nasıl para kazanırız

  • Canim turkiyem07 Ağustos 2018 08:44

    70 yildir ulkeyi sag yonetiyor iki donem olurken gariban isci babasi ecevit yonetti turkiyenin tek parti doneminde sadece ataturkun chp si vardi onun icindede sagcisi solcusu muhafazakari iciceydi ogrenin bunak okumamis cahil yaslilarin lafiyla buyumeyin size bisey soyleyeyimmi siz aydin goren dusunen insanlari kiskaniyosunuz bagirmak dedikodu yapmak dagitmak siz busunuz ha chp nin ici niye karisik biliyomusun muharrem ince sizin gibi hat hut bos konusuyo partimizde boyle dun dedigininin arkasinda durmuyor size benziyor onun icin

  • pysacı07 Ağustos 2018 08:29

    fetoyu başımıza musallat eden kimdir? utanmadan sıkılmadan yorum yazıyorsun 5 sene öncesine kadar millet bas bas bağrıyordu feto amerikan ajanı diye o zaman. allahtan kork biraz iftarlarınızın hepsini karlışı öteki dünyada yatak yeriniz bile yok sizin gibilerin

  • Hakan07 Ağustos 2018 02:12

    Dolar yükseliyor vatan hainleri seviniyor. Sizi gidi chpkk fetö sevici ciğeri 1 dolar bile etmeyen vatan hainleri. Operasyonların hangi bankadan kimler tarafından yapıldığı tespit edilmiştir . Gereken cezalar elbet verilecektir. Devlet uyuyor evet malesef buradaki vatan hainlerini tespit etmiyor. Ben olacaktım ki hepinizi vatandaşlıktan çıkarırdım soyu bozuklar

  • iso07 Ağustos 2018 09:06

    REİS DİK durcak diye dolara yatırım yaptık kardeşim ne var yani! Oyumuz reise DİK DUR REİS!

  • borsacı07 Ağustos 2018 09:01

    dövizin yükseldiğine sevinmiyor kimse...insanlar buradakilerin hala birşeylerin kötü gittiğini anlamamasıyla dalga geçiyor ama anlamayan güruh hala anlamamaya devam ediyor..siz hala komplo teorileri üretip kendinizi avutun..ekonomi gerçekleri hakkında bilginiz olmadığınız için toplanıp birbirinize gaz veriyorsunuz o kadar...yapısal önlemler alınmıyorsa, dünya piyasaları ve ekonomi politikalarıyla paralel adımlar atılmıyorsa daha çok burada söylenirsiniz..suçu da cahilce yok chp yok dış güçler vs. gibi başka odaklara atmaya devam edersiniz...uyandığınızda çok geç olacak...

  • Gerçekleşti07 Ağustos 2018 01:21

    Reis kulaklarını çekti anlaşılan sesimizi de duydu

  • Ne mutlu türküm diyene07 Ağustos 2018 01:16

    Oy verirken iyiydi. Ağlamak yok.

  • mehmet yılmaz07 Ağustos 2018 01:29

    ERDOĞANA oy verdim ,TÜRKİ CUMHURİYETİ nede gerekirse CAN da veririm.amerikaya tükürüğümü bile vermem.

  • Yeni Türkiye 07 Ağustos 2018 01:09

    Oooo bankalara TL mevduatına para gömen gurüh , şimdi de doları kaçırdık diye yanıyor . Eeeee ne yapalım sizin için . FETÖ gibi anlaşıp durmayın çünkü artık ne sözünüz var ne de yurdunuz ...

  • Ne mutlu türküm diyene07 Ağustos 2018 01:06

    Türküm diyen ama elinde dolar tutan şerefsizdir...

  • Bika07 Ağustos 2018 07:32

    % 52.5 dolarları bpzdursun.

  • Yorum07 Ağustos 2018 02:10

    Senin tanımına göre şerefli sınıfına giren arkadaşlardan yarın tüm dövizlerini bozdurmalarini ve bir daha satin almamalarını beklememiz lazım ozman. Doğru mu şampiyon?

  • mehmet yılmaz07 Ağustos 2018 01:25

    TÜRKİYEde bu gün dolar alan şerefsiz + su katılmamış vatan hainidir.

  • Biruni07 Ağustos 2018 01:17

    He valla. İşte o şerefsiz olmayanlar yarın bozsunlar dövizlerini, derhal. Gönül rahatlığıyla. Ben de onu diyorum.

  • mehmet yılmaz07 Ağustos 2018 01:02

    1 dolarlık feöcüler pensilvanyadan kovulmamak için yırtınıyorlar TÜRKİYE CUMHURİYETİNE karşı.

  • El cevab07 Ağustos 2018 01:10

    Dayı yanlış anlamışsın sen tamamen. milleti bir dolara muhtaç edenin kim olduğu belli. Yanlış yere ateş ediyorsun.

  • Güven07 Ağustos 2018 00:50

    Reis birşeyler yap.sana güveniyoruzzz

  • Hur07 Ağustos 2018 01:13

    "hepsini sifirladin mı"

  • Hamaset yapıcı07 Ağustos 2018 00:32

    Devletin yandaş şirketlere verdikleri garantiler var. Üçüncü havaalanı, köprüler, otoyollar filan. Bunların hepsine dolar cinsinden Garanti verdi akıllılar. Basbas bağırarak uyaranlar vardı. Dinlemediler. Dinlemezler çünkü o şirketlere giden para akışı durarsa bunların dümeni de duruyor. Hiç bunları konuşan yok.

  • Hamaset yapıcı07 Ağustos 2018 01:25

    Alıntı "İzmit Körfezi'ne Osmangazi Köprüsü yaptılar, devletin kasasından tek kuruş çıkmadı dediler. Yıllık 14 milyon 600 bin araç geçiş garantisi verdiler, yılda anca 5 milyon araç geçiyor. Yandaş müteahhide her yıl 10 milyon araç daha geçmiş gibi avantadan para ödeniyor. Kullanmayan araçlar için ödediğin parayı biriktirsen, neredeyse her yıl yeni bir Osmangazi Köprüsü yapabiliyorsun"

  • Hamaset yapıcı07 Ağustos 2018 01:12

    Anca konuşuyorsun. Çoluğundan çocuğundan herkesten çıkacak o para. Azıcık kafanı kullan da beceriksizce akılsız politikalarla ülkeyi bu hale sürükleyenlerden bir kere olsun hesap sor. Müslümanlık bunu gerektirir. bir dolar olayı ne anlamadım. Senin değerin misal bir sentse benim değerim bir dolar filan mı bunu mu dedin? Net konuş dayı.

  • mehmet yılmaz07 Ağustos 2018 00:57

    1 dolarlık lafetme.

  • Başkanımız 07 Ağustos 2018 00:26

    Uyuyonmu milletine uyku yokkkkkkkkkkk

  • uğur07 Ağustos 2018 00:17

    Biz Türklere suriye vatandaşligi veriliyorsa gidelim oraya. Patetesi bile suriyeden alıyoruz. Gidelim kurtulalim

  • Damat ferit07 Ağustos 2018 00:06

    Yazmayın böle şeyler yav ayıptır yav...Bak adamlar sigara parası için doları longluyorlarmış...Ayıp ayıp....

  • mehmet yılmaz07 Ağustos 2018 00:59

    aldığınız 1 dolarla sigara içemedinmi ?

  • mehmet yılmaz07 Ağustos 2018 00:01

    1 dolarlık gezi zekalı mankurtlar kilise korosu gibi.

  • Kral07 Ağustos 2018 01:14

    Kardeşim başka diyecek lafın mı yok? Bir dolarlık ne demek? Sıfırlama yapana da sıfirlik mı diyeceğiz, haşa.

  • Tupcu fiko06 Ağustos 2018 23:59

    Dolar düşürme duasina cikmak şart oldu arif efendiyi çağırın bu nasıl piyasa bi bakiyorsun 5 41 bi bakiyorsun 5 33 ALlah sonumuzu hayır etsin

  • mehmet yılmaz07 Ağustos 2018 00:25

    bağlı olduğu patrik duymasın.

  • Fenasi 06 Ağustos 2018 23:58

    İsrail giden ananin al git. Merak Etme biz burdayiz . Durumu düzeltiriz. Sen de düzelince geri gelirsin. Gelmezsen de önemli değil. ........

  • Kerim07 Ağustos 2018 00:36

    Ne içiyorsun sen birader? Ne İsrail'i sayıklıyorsun? Ekonomi mükemmel yönetildiği için bu durumdayız herhalde. Bir sıkıntı varsa da ya Ecevit'in ya da o haaaayin kılışdarın suçudur herhalde. 16 yıldır o iktidarda çünkü.

  • Gerçek söz06 Ağustos 2018 23:56

    % 52,5 BU ADAMA OY VERDİ KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ

  • Bika07 Ağustos 2018 00:08

    %52.5 dövizlerini bozdurup ense traşı olsun da dolar 5'in altına insin.

  • dik dur eğilme... dolar grafiği için söylenmiş 06 Ağustos 2018 23:56

    hakikaten dik duruyor

  • Esnaf 06 Ağustos 2018 23:51

    Amerika büyük devlet hacı doları bir gecede 6 lira yapar böle uykularımız kaçar , orta yolu bulup kardeş kardeş yaşamalıyız

  • Kuddusi06 Ağustos 2018 23:46

    Amma abartınız haaaaaaaaaa , savaş mı çıktı da.terbiyesizlikten başka bir şey değil.

  • Ali gel okul açıldı06 Ağustos 2018 23:45

    Baskanlik sistemiyle KöTü Gunler geride kaldi.Sırada cok kötü günler var 😂

  • memet06 Ağustos 2018 23:43

    Reis..Büyük ülkelerin değerli paraları olur demişti. Paramızı pul etti.Dolar 5.42 ,Hala kanal İstanbul derdin demi acaba...Hamasetle ekonomi olmaz.

  • Bika06 Ağustos 2018 23:40

    Son seçimlerden sonra tek adam yönetiyor Türkiye'yi.

  • Bika06 Ağustos 2018 23:38

    Dolar 5.42 'i aştı, takip edemez olduk.

  • Erkan 06 Ağustos 2018 23:36

    Titrettin beni berat titrettin

  • sinirli06 Ağustos 2018 23:32

    dolar kuru sabitlenmeli,ülkeye en büyük zararı cahil halk veriyor.sigara parası için ülkeyi satan küçük yatırımcılar kontrol edilmeli

  • Bika06 Ağustos 2018 23:44

    Dolar kurunu sabitlemek ne demek ? Karaborsada dolar 10 TL olur.

  • Erkan 06 Ağustos 2018 23:32

    Batirdilar türkiyeyi yazık istikrarmış hani nerde

  • çalarsaat06 Ağustos 2018 23:31

    kimse boşuna ağlamasın...sürpriz değil bu..seçimden sonra bu sonuç çıktığı taktirde gidişatın böyle olacağını makul olan herkes zaten biliyordu. ona göre pozisyon almak gerekirdi. döviz bozun oyunu bozun söylemi ne kadar gerçekçi? yastık altı dövizleri ne kadarı kurtarır? ekonomideki gidişat belli..bütün uyarılar yıllardır gözardı edildi..biz herşeyi kontrol altında tutuyoruz söylemleri iş yapmadı. yapısal önlemler alınmadıkça faiz artırımları da piyasalara güven vermeye çalışan söylemler de yetersiz. güvenilir ve iç-dış piyasalarda itibarı yüksek isimler ekonomi yönetiminde yer alıp dünyayla barışık bir ekonomi idaresine geçilmedikçe durum zor... bırakın artık bu bütün dünya bize düşman, herkes bize tuzak kuruyor paranoyalarını. yönetemiyorlar, bilgi, tecrübe ve iletişim eksikleri var ..bu düpedüz ortada.

  • al yılsonu hedefi06 Ağustos 2018 23:26

    ver mehteri ver

  • Mehmet yumoş06 Ağustos 2018 23:23

    Hahahah hahahahah rte nin fakirleşen kulları afferşn bozdurdunuz dimi 3.80 lerde doları çıktınız tvlerde sakallı cübbeliler bak bizde bozduruyoruz dediniz dimi hahahaha allahın akıllı yarattığı ama akp nin cahil bıraktığı kulları fakirliğinize doymayın emi bir hafta içinde 7 tl allahın izniyle dicem ama kibirli insanların sayesinde çok şükür ne akp liyim ne chp liyim nede başka bi partiliyim sn . Cumhırbaşkanı rte hep sevdim hep ona oy attım ama hiç güvenmedim oda beni algı konuşmalarıyla kandıramadı şimdi vakit bedavaya satılan her ürünü mülkü almaya geldi allah bereket versin geri kalanıylada yüzde 20 faiz bin bereket sen çokkkkkk yaşa rte allah sn cumhurbaşkanı rte yi başınızda hiç eksik etmesin inşallahhhhhhhh

  • Ww06 Ağustos 2018 23:15

    Artik kur yapmiyor , bu direk fantaziye girer

  • Furkan06 Ağustos 2018 23:11

    Geçenlerde birisi yorum yazmıştı rte döviz çağrısı yapıyor bilinki dolar 7 tl olacak bence yorum yazan adam mantıklı diyor

  • Günaydın canım 06 Ağustos 2018 23:10

    Nerde be devlet millet batıyor ulan Saray’dan çıkta damatıiptal et Mehmet şimşek ve Ali Babacan a yalvar seni damat rezil etti reis

  • dd06 Ağustos 2018 23:08

    TL Yİ TERK EDELİM DOLARA GEÇELİM. DOLAR DERDİNDEN KURTULURUZ.

  • emı06 Ağustos 2018 23:07

    ulkede istikrar var valla

  • İzliyor06 Ağustos 2018 23:02

    MB son toplantısında rengini belli etti piyasaya döviz süremiyo rezervi az faiz artırımı desen o daha zor ne yapsın izliyor bizim gibi

  • Kemal Mutlu06 Ağustos 2018 22:57

    Hadi damat çöz bakalım ekonomiyi. Batırdınız ülkeyi. Aile şirketi gibi ülke yönetilmez beyler. Hakkımı helal etmiyorum sizlere.

  • Ya suriye gibi olsaydık06 Ağustos 2018 22:57

    Artık bende kıskanıyorum dünya gibi türkiyeyi nekadar çok anlayışlı insan var dolar fırlamış hergün fakirlik artıyor hala kanaatkar bir ülkeyiz

  • cenk06 Ağustos 2018 22:53

    ahmet ne içtiysen yazda bizde alalım kafayı bulalım.

  • Murteza06 Ağustos 2018 22:52

    Bu gece merkez bankası hemen toplanıp acil dövize sert müdahale etmeli.Hem piyasaya dolar ve Euro sürmeli hatta bi miktarda faiz artırabilir.Zaman kaybetmemeliyiz.

  • Bika06 Ağustos 2018 23:05

    Müdahale edecek dövizi yok. Faiz artırmaktan başka elinden bir şey gelmez.

  • mzd06 Ağustos 2018 22:52

    zair 6 yı geçmez yahu yuh

  • Bengin06 Ağustos 2018 22:50

    Varlık fonu nerede gören var mı ne yapıyor.

  • jol07 Ağustos 2018 00:01

    jöleli denen varlık fonuyla borsayı tutmaya çalışıyor...1 usd = 1 TL diyen dönek..1 usd 6 ya gidiyor, sende ekonomiden anlıyosan..vay halimize

  • Bika06 Ağustos 2018 22:54

    Yönetim kurulundakiler maaş alıyorsa israftır.

  • Hayri06 Ağustos 2018 22:49

    Akşam haberlerinde TL'nin iyice degersizlestigi haberi gördünüz mü? Halk uyutuluyor...

  • Gözlerim DOLAR 06 Ağustos 2018 22:49

    Sabah Bi uyanmışız dolar olmuş 6 tl

  • Ne fark eder 06 Ağustos 2018 23:48

    6 olmasın hadi 5.50 olsun ne değişecek şemsiye ye doğru gidiyoruz

  • Bika06 Ağustos 2018 22:59

    O kadar da olmaz, 6 olursa hükümet istifa etmeli ve sorumluluk onu gerektirir, Japon hazine ve maliye bakanı olsa görevimi yapamıyorum diye intihar eder.

  • Ben06 Ağustos 2018 22:49

    KKTC de asgari ücret 2620 TL oldu bizim yetkililerden utanan varmı acaba

  • bahadir06 Ağustos 2018 22:47

    dış güçler de kahraman ol, %55 al. yeni türkiye.

  • Bengi 06 Ağustos 2018 22:47

    Reis faiz düşecek mi tezini uygulamaya koymanı bekliyoruz vatandaşa söz verdin sana da yetkiyi verdik.

  • Borsa06 Ağustos 2018 22:44

    O değilde borsada bekliyenlerin amacı ne gerçi bu şartlarda iyi tutundu endeks umarım ky yazık olmaz

  • Aydın Yılmaz 06 Ağustos 2018 22:40

    Jöleli denilen yiğit olmayan Bulut nerdesin çıksana tv ye hadiii

  • metin06 Ağustos 2018 23:09

    5.20 ye duser, dolar yerle bir oldu der, bizde çok güzel yeriz, merak etme.

  • ahmet06 Ağustos 2018 22:40

    merak etmeyin abd kuduruyor.yankında abd doları cop olacak ve rte dedigi gibi borclanmalar yuan uzerinden ve diger ulke paraları uzerinden yapılacak.buda amerikanın isine gelmedigi icin yırtıyor kendini.

  • çalarsaat06 Ağustos 2018 23:15

    bunlar hep ayranın yan etkileri... :D :D

  • alf06 Ağustos 2018 23:10

    evet dolari artirarak abd’yi şok’a soktuk, yarın borsaları çöker, büyük buhran günlerine dönerler.

  • safttt06 Ağustos 2018 23:07

    komik adam

  • Bursalı Kemal06 Ağustos 2018 22:59

    Haklısın. Herşey çok güzel olacak. Sen böyle devam et kardeş.

  • Misafir06 Ağustos 2018 22:38

    Bende salak gibi 80000 TL mi faiz de tutuyorum aferin bana alkışlıyorum kendimi

  • ahmet06 Ağustos 2018 22:37

    burda hukumeti elestirenler aclıktan kırıldıgı icin elindeki son model telefonla ve kullanmıs oldugu internet ile yazıyor.mutlaka aclıktandır.ecevit doneminde millet ekmek alacak para bulamadı.bırak netten son model telefon ile yazmayı.

  • eco07 Ağustos 2018 00:05

    Ecevit döneminide ararsınız...hala sakız gibi ona buna saldırıyorlar, sata sata bırakmadınız, o ecevit sattımı...oda bilirdi satmasını, biraz destekli konuşunda anlayalım

  • Bika06 Ağustos 2018 23:03

    Kullandığımız telefonlar uzakdoğu üretimi ve ABD teknolojisi.

  • Günaydın mutlu 06 Ağustos 2018 22:26

    Eyyyy Tayyip eee yeni Türkiye bumu yazıklar olsun

  • Uy06 Ağustos 2018 22:21

    Bu krizin ulkeye maliyeti nedir hic konusan var mi

  • Bika06 Ağustos 2018 22:33

    Döviz açık pozisyonu olan ve ödeme sorunu yaşayan şirketler için çözüm konkordato ya da iflas . Enflasyon canavarı ortaya çıkacak.

  • t06 Ağustos 2018 22:20

    benzin pompası gibi5.31 oldu

  • Bika06 Ağustos 2018 22:19

    TL'de değer kaybı devam ederse enflasyonda Arjantin'i yakalarız.

  • mehmet yılmaz07 Ağustos 2018 00:07

    sana bu HÜKÜMET çok kalın gelmiş bu kadar papaz bile ciyaklamadı fetöş.

  • Ff06 Ağustos 2018 22:08

    Guclu turkiye sur piyasaya 50milyar dolar trumpa dersini ver hadi , ey ey hee

  • Tekadam06 Ağustos 2018 22:06

    Istediginiz oldu istikrar devam ediyor, hergun artiyor iste kina yakabilirsiniz

  • VATANDAŞ06 Ağustos 2018 22:01

    TIK.TIK.TIK. KİMSE YOKMU NEREDE OY VERDİKLERİMİZ.BOŞUNAMI SEÇİM YAPTIK.VERİN O ZAMAN OYUMUZU GERİ

  • mehmet yılmaz07 Ağustos 2018 00:09

    nerden ne istediğin belli değil burası pensilvanya değil.

  • yatırımcı06 Ağustos 2018 22:28

    vermeden önce düşünseydin. 1 ay önce de aynı tablo vardı. ne değişti ki?

  • Haha06 Ağustos 2018 21:58

    Bazilari hala diz cokturemezler diyor, daha napacaklar la kicindaki dona.kadar mi alsın istiyosun

  • Ww 06 Ağustos 2018 21:51

    Nerde la.o joleli

  • Zavalli07 Ağustos 2018 00:21

    Ne oldu donun duruyor karnin doyuyor degil mi.Ac kalmış gibi konuşuyorsunuz.

  • Bika06 Ağustos 2018 22:48

    3'üncü nükleer santralın ihalesinin Çin'e verileceğinden bahsediyor. Anlaşılan karşılığında Çin'den borç para bulma.

  • t06 Ağustos 2018 22:21

    yeni dünya düzenini yazıyor

  • Ali Öner06 Ağustos 2018 21:50

    Başkanlık sistemi ülkeyi uçuruma götürdü. Olacağı buydu. Damadını Hazinenin başına getirirsen ülke böylece batar gşder. Çünkü acemi. Lafla peynir gemisi yürümez.

  • Hakkı Yel06 Ağustos 2018 21:46

    Reis , şimdi düşünüyor, o kadar bağırdım, çağırdım, faiz düşmedi, döviz çıkıyor Allah Allah. Atalar ne demiş, herşeyi bilen adam aslında hiçbir şey bilmiyordur. Bu adam ekonomi uzamanı kesilmişti başımıza, faiz e karşıydı, döviz düşecekti, hani güçlüydük, merkez in kasası doluydu. Yalan ile peynir gemisi yürümez.

  • Bursalı Kemal06 Ağustos 2018 23:01

    Alamancı senin konuşmaya hakkın yok. Euro maaaş al , yurt dışından konuş öyle memnunum diye. Gel Türkiye ye burda yaşa, o kadar biliyosan.

  • Alamanci06 Ağustos 2018 22:02

    Politikada tüm kesimleri mutlu etmenin mümkünati yoktur , Biz gurbetciler olarak Hükümetimizin icraatlarinden özellikle ABD baskani Trump i akil oyunlariyla bozguna,ugratmasindan son derece memnunuz.Bunuda Dolarin 5.28 olmasiyla fazlasiyla görüyoruz cok degil 9 Temmuzda dolar 4.51 idi.Orta dogunda basarili bir ülkeyiz , illaki bende mutlu olmayilim yerine mutlu olan , parasina para katmis kesimleri görüpte mutlu olmakta bir destek türüdür.

  • Ali Ergül06 Ağustos 2018 21:39

    Rte ‘nin yanlışları yani tek adamın yanlışları koca ülkeyi bataklığa götürür işte biz bu yüzden karşıyız bu sisteme.

  • mtu06 Ağustos 2018 21:37

    ekonomi bakanı yok o zaman ticaret bakanına seslenelim sn ruhsar hanım dolar için adım atmanız mümkün mü acaba?

  • Milletvekili kampanyası 06 Ağustos 2018 21:29

    Tüm vekiller dolar bozdursun,kendileri ve birinci derece yakınlarının dövizi ve altını olmadığını beyan etsinler

  • ali06 Ağustos 2018 21:20

    Kimisi merkez bankasına suç buluyor kimi dövüz brolarını kapat diyor kimi dış gücler diyor arkadaşlar bu ülke batmak icin elinden geleni her şeyi fazlasıyla yaptı hala daha yapıyor ama bazıları devekuşu misali gömmüş topraga kafasını görmek istemiyor ama farkında degiller o topraktan o kafayı uzun bir süre cıkamıyacak bizim gibi alt tabakada ki insanların işi cok zor hava alanı hastane köprü yaparsın yok böyle bir sistem dolar üzerinden geciş garantili nede olsa devletin kasası deniz pervarsızca hic gerek yokken saray yaparsın ülkede satılmayan fabrika kalmadı kac fabrika actılar acaba merak ettim acaba benmi duymadım stad park bahce ye devam en kral arac kiralamalara devam Birde ekonomin bu kadar kralgan oldugunu bile bile damadı ekonomi bakanı yapıldı tam oldu hani dolar bozdurun diyorlarya bizde dolar yok o ihaleleri alanlara söyleyiverin ha yeni kıraahaneleri bekliyoruz nede olsa bir onu yapmamıştınız işsizde kaldık bol bol cay iceriz nede olsa caylar da devletten

  • Ali geldi 06 Ağustos 2018 21:19

    Damat sen ne işe yararsın istifa et verdiğim oy zıkkım olsun

  • Ankaralı06 Ağustos 2018 21:17

    Cok basariliyiz çok inanılır gibi değil

  • Ali 06 Ağustos 2018 21:14

    Tayyip, damatlar ve çocuklar acil toplantıya..

  • Ali Ergül 06 Ağustos 2018 21:13

    Atv’de Reis ‘in Trump a fırça attığını tartışan 4 insan kılıklı yaratık Türkiye ‘nin büyük devlet olduğundan bahşediyor ve ekliyorlar eski Türkiye yok Trump...😡

  • yatırımcı06 Ağustos 2018 22:18

    ahmet bey; şu anki ekonominin durumu çok mu iyi? tl devalüe olmuş hala güçlü olmaktan bahsediyorsun. lafla kafa tutmakla güçlü olunmaz.

  • ahmet06 Ağustos 2018 21:29

    dogru diyorlar.eski turkiye olsa amerikada fırtına cıkardı ulkemizde ekonomi cokerdi.bu ulkenin ne zaman amerikaya rest cektigini gordun.ecevit israil laf etti aynı aynı gun kac defa ozur diledi.dolarla ulkeyi satacak degiliz.yakında wc kagıdı olacak kurtulusu yok.

  • alf06 Ağustos 2018 21:09

    %55 olur

  • Günaydın hayırlı 06 Ağustos 2018 21:06

    JÖLELİ nerdesin hani dolar düşecekti

  • Ahmet bu 06 Ağustos 2018 21:05

    Tayyip istifa

  • Tupcu fiko06 Ağustos 2018 21:03

    Yarın dolar düşürme duasına çıkarlar artık son çare

  • Tupcu fiko06 Ağustos 2018 23:07

    T or güzel yorum kardesim:) uzaya yol yapanlarida unutmamak lazım

  • ugurdnr06 Ağustos 2018 22:41

    :D :D :D :D

  • t or06 Ağustos 2018 22:25

    cehennemde yanmıyan kefen bezi satılan ülkede normal

  • Guli06 Ağustos 2018 20:59

    Yarin kara sali hazirmiyiz yuzde 7 dusmeyen bist kabul etmem robotlarinizla getirin bakalim bi 83 bin e lehman brothers fiyatlasindan beter edin sormayin neden 3 lu dip diye bisey var 4 lu dip diye bisey yok ne demek o meshur 88 bin tuz buz olacak çünkü baronlar asagidan alacak hic doymaz nakit para bunu bilip hazirlikli olalim üzülmeyelim

  • Bu baslangic06 Ağustos 2018 20:53

    Kara kis geride dolar hedefi 7.5 tl dir

  • :)06 Ağustos 2018 20:51

    1$=10 TL olunca bir sıfır atacağız.1$=1 TL olacak

  • Alamanci06 Ağustos 2018 20:51

    Gurbetciler olarak hükümetimizin yanindayiz , aldigi kararlarin ve atamalarin arkasindayiz.Secimlerde ne kadar dogru bir karar berdigizi hergün yeniden anliyoruz.Alin terimiz Avromuz hergün bir önceki güne göre deger kazaniyor , 2018 hedefimiz 6 küsür TL coktan geldi bi gidisler 2018 de hedefimiz 7 TL , 2019 hedefimizde citayi yükselttik 8 TL öngörüyoruz. Seneler önce alamanya da davulla zurnayla geldik , ülkenizde alamanci olarak yadirgandik artik ülkemize kral gibi geliyoruz en iyi lüks tatili yapiyoruz , krallar gibi yasiyoruz.Artik bundan sonra biz gurbetcileri davulla zurnayla karsilayacaklar.Üstüne üstlük birde adam basi 1000 Avro ödeyerek bedelli askerlik yapiyoruz daha ne isteyelim , Allah hükümetimizi secendende sectirenden de razi olsun.

  • Yeni Türkiye 06 Ağustos 2018 21:15

    Her gün aynı yazıyı döşen bakalım . Eski Türkiye özlemcisi seniiii . Tabi eski Türkiye olsaydı AK PARTİ nin yerinde kim olsa çoktan giderdi . Acep şimdi ne oldu da gitmiyor ? Ama ben sana söyleyeyim : Bu Aziz vatan ve millete yamuk yapanları Alamancı yapacağız , onlara ruhlarındaki vatanı sevdireceğiz ki ülkeyi çok çabuk terketsinler ve ülkemiz gerçek sahiplerine kalsın ... Bu arada fetöş ağzını kullanmak sana çok yakışıyor çünkü onlar da senin gibi alanancı ve köle ruhlu ... bay bay sana bay bay mösyö ...

  • ahmet06 Ağustos 2018 20:36

    Paramız pul oldu.Hiçmi onurunuz ,gururunuz yok.Yazıklar olsun.saraydan ülke yönetilmez.Yerli ve Milli paramız TÜRK LİRAMIZ ne hale geldi.

  • misafir06 Ağustos 2018 21:12

    %52 verirken adama’mi sordunuz. açık açık ülkeyi tek başıma yönetecem dedi mi? evet. ekonomi okudum ben dedimi evet, merkez bankasına karışacam falan filan .... hepsine evet. eee o zaman sorgulamayacaksiniz.

  • Alamanci06 Ağustos 2018 21:09

    Politikada her kesimi mutlu etmek cok zor , biz secimde baktik kim Dolari Avroyu vezir yapmak istiyor diye hesap kitap yaptik ve yaparsa su anki hükümet yapar dedik , tam destek verdik .Su anda görüldügü gibi Dolar Avro vezir durumunda hergün 10 kurus yükseliyor , Maliye bakanimiz atanmadan Dolar 4.51 di ,tarih 9 Temmuz.Simdi Dolar 5.28 oldu.1 ay bile olmadan 77 kurus kar.Bunu basarabilmek kolay degil.Bide bu acidan bakmak gerek li , biz calismalarindan ve Diger ülkelerle olan güzel diplomatileri nedeniyle Hüketimizin arkasindayiz, sonuna kadar destek , tam destek.

  • Para06 Ağustos 2018 20:33

    Milli paramız dolar olmalı

  • mehmet yılmaz06 Ağustos 2018 20:33

    artık amerika ve avrupa malları TÜRKİYE de bu fıatlara ancak keriz mankurtlar alır.

  • Tolga Daniş06 Ağustos 2018 20:30

    hangi işadamı bu kura dayanabilir yarın işten çıkarmalar başlar

  • Macit06 Ağustos 2018 20:29

    Her zaman söylüyorum Bu Bakis acisi bizi hiçbir zaman ileriye goturemez

  • Ağlıooo millet 06 Ağustos 2018 20:26

    Başkan istifa yaktınız hepimizi

  • Reis06 Ağustos 2018 20:25

    Hepsi hikaye.piysa oyunculari, ekonomi yönetimini beğenmiyor.daha Albayrak ismi aciklaninca kayış lar kopmuş tü.

  • abcde06 Ağustos 2018 20:23

    Arsa ve tarlaları da artık döviz üzerinden alıp satıyormus halkımız vay anam vay...

  • kenan06 Ağustos 2018 20:19

    devalüasyon oluyor kimsenin umrunda değil. şu ecevite yazar kaa adan adamın torunu nerde.

  • Soguscu06 Ağustos 2018 20:17

    Durumumuzu çok net anlatacağım.hatayi gunahi kendinde ara ey ülkem

  • Osmancik06 Ağustos 2018 20:14

    Bu Bakis acisi ile oyle zor öyle zor kii

  • Askı 06 Ağustos 2018 20:13

    2.5 liradan beri balon diyorsunuz şimdi 5.30 oldu bu balon değil ozaman zeplin anasını satayım

  • Haks06 Ağustos 2018 19:58

    Baskan dua eder duser be bi sey olmaz fonlu sari sac bizim gibi bitik ulkeleri sinek gibi eziyor citir citir

  • ahmet06 Ağustos 2018 19:50

    doların cıkısı balondan ibaret.yakında patlar ve cok fazla dolarzede cıkar insallah.bu doların cıkısına sevinenlerde nasıl bir vatan evladı sasıyorum.

  • gariban06 Ağustos 2018 20:50

    senin allahin yokmu...3 tlden beri patlayacak...evet elimizde patladi...dobde bi aynaya bak..

  • YTY06 Ağustos 2018 19:47

    Yarın Merkez Bankası önünde büyük eylemler olur. Benden söylemesi.

  • Hic bisey olmaz06 Ağustos 2018 20:54

    Dusunmeyen toplumlar boyle refsler olmaz

  • KILIÇ06 Ağustos 2018 19:35

    SÖZ KONUSU ÜLKEMİN EKENOMİSİ İSE HER TÜRLÜ TEDBİRE BAŞ VURULMALI NEDİR BU KARDEŞİM BAŞI BOŞLUK DÖVİZ BÜFELERİNİ KAPAT HER TÜRLÜ TEDBİRE BAŞ VUR ELİNİ TUTAN MI VAR ÜLKE YÖNETMEK BAŞI BOŞLUGA GELMEZ RESMEN ÇAKILDI.

  • memet06 Ağustos 2018 19:25

    Tek dostumuz Venezuella...Batık ülkelerin kardeşliği...Yazık ülkeme

  • Ali06 Ağustos 2018 19:23

    Dayılanma ile böyle olur yvallah edecen kardeşim gücün yoksa

  • Gaga06 Ağustos 2018 19:17

    Zamaninda abd nin uzay gemisini duayla biz dusurduk diyen tarikat lideri vardi , seslenin suna bi ya dolari da dusuruversin :))

  • Sdk06 Ağustos 2018 19:16

    6 yıl gösterip 5.50 ye razı edecekler şimdide ....

  • Badem06 Ağustos 2018 19:14

    Hadi koclar yarin kipkirmizi acilacak hazirmisiniz tertemiz adem baba caresiz bi durumdayiz tertemiz adem baba gecmis olsum

  • Hihi06 Ağustos 2018 19:14

    Hukumet istifaa

  • bir yorum06 Ağustos 2018 19:02

    Brunson u Amerikaya versek belli bir düşüş yaşar sonra tekrar yukarı bizi imf ye muhtaç hale getirmeye çalışıyorlar bu kesin. Eğer imf ile masaya oturursak dolar emin olun bir günde en çıkışa başladığı noktaya gelir. Batılılar bizim gibi ülkelere her türlü tezgahı hazırlamışlar. Bu tezgahların birisi biter birisi başlar.Eğer bu tezgahlardan b,r şey elde edemedi mi bu sefer tıpkı ırak taki gibi bir şey bahane edip işgale yeltenirler.

  • Düper güç 06 Ağustos 2018 19:00

    Dünya bizi kıskanıyor

  • Ww06 Ağustos 2018 18:53

    Muhursuz dolarlarda gercek sayilacak MERKEZ BANKASI :))

  • Sef06 Ağustos 2018 18:45

    Deveye diken sozunu hatirlatiyim

  • Bika06 Ağustos 2018 19:15

    Seçim sonuçları onu gösteriyor.

  • Ww06 Ağustos 2018 18:41

    Iyimi boyle ,vereimmi mehteri

  • Lale06 Ağustos 2018 18:14

    Ülke olarak israftan kacinmaliyiz. Bakanlar ve milletvekilleri Mercedes Audi passatlarini satsin

  • alf06 Ağustos 2018 18:59

    duble yollari bosuna mi yaptilar, yada sana mi yaptilar.

  • Haha06 Ağustos 2018 18:54

    Yav lale sen devletin itibarini mi sarsmak istiyorsun :))

  • Kadir yildirim06 Ağustos 2018 17:47

    Abd . Birçok çılgın projelerin destekleyicilwrine de yaptırım uygulicak. da ceza kesik. . Bunlar yahudi oyunu.. şimdi karar verin Türk gibi savasacakmisiniz yoksa abd nin kucağıni kabulü ettiniz. Şahsım adına usd 50 tl de olsa umrumda değil. Bu yapılan serefsizliklerinde elbet bi cezası olacak... ateistlere göre bile doğa kanunu. Her inişi bir çıkışı her çıkışında bir inişi var.. kapisssd

  • Kadir yildirim06 Ağustos 2018 21:25

    Cahil derken usd yi 50 tl fırlatmak biz bu foreks piyasadan derhal çıkmazsa hiç zor bir şey değildir. .. sen rest çekmeden ülkenin almak içinde fiilen geliceklr. O zaman usd yi kullanırsınız kendi para birimin olarak. İran Türkiye adamlar sadiriyo. Yok cari açık yok enflasyon ... ne zaman açınız gözlerinizi. ..

  • Vatandas.06 Ağustos 2018 20:25

    Dolarin 50 tl olmasi icerdeki fqbrikalarin kapanmasi. Dukkanlarin kepenk kapatmasi. Maaslarin odenmemesi. Hatta bircok insanin intihara suruklenmesi demek. Urettigini kime satican? Urettigini satamazsan bu devran donmez. Sende yok olur gidersin. Ve güçsüz ulkeni bir güçlu ülkenin ele gecirmesi demek. Dolarin bu hali bile esnafa işcilere dargelirli kisilere nasil bir zarari oldugunu yakinda fakiride zenginide hissedecek.

  • misafir06 Ağustos 2018 19:01

    dolarin 50tl olmasi umrumda degil lafi bile cehaletine yetiyor geriside dis güçler geliyah.

  • saf saffet06 Ağustos 2018 17:29

    yeni ekonomi bakanımız eski enerji bakanı.enerji ile açıklanan son kararlar .enerji bakanının ardında bıraktığı devasa enkaz..enerjiyi bitirdi sıra ekonomide..güven deniyor ya .yaptığı işlere bakınca enerjiye...ekonomi normal bu durumda.**

  • COŞKUN 06 Ağustos 2018 17:24

    TCMB bu gün yoksa ne zaman var olacak herkes işini düzgün yapsın

  • KERİM 06 Ağustos 2018 17:18

    MERKEZ NERDE SESİ ÇIKMIYOR...EKONOMİ YÖNETİMİ DE ORTADA YOK

  • TOLGA 06 Ağustos 2018 17:07

    Aslan Reis zenetdin bizleri helle be sana yarom 6 tl yap sonra 7 oholsun bufakır fukara garıp gurabayae neyineze zam gekiyor HEEE GERİP GURABAALR

  • türk06 Ağustos 2018 16:59

    TüRKLÜĞÜ paspas yapmaya parasından başladılar

  • Selahattin abi06 Ağustos 2018 16:37

    Büyüksün Reiz,Büyüksün Damat Berat,büyüksün Jöleli,Büyüksünüz size inandığını düşündüğünüz bu halk çaresizlikten size oy verdi.Dolar ve Euroya da çaresizlikle bakıyor şimdi.Koşar adım tavana memleket uçuyor bulutlar üstünde.

  • dogrusu06 Ağustos 2018 16:00

    bravo çomarlar batırdınız memketi.

  • ALAATTIN ÇIMBIZCI06 Ağustos 2018 16:00

    bence RTE gidin elinizdeki tüm TL ile döviz alın dese bu döviz kısa belki düşer.adam ne zaman konuşsa piyasalar buna antipati oldu sürekli döviz patlıyor.

  • Bika06 Ağustos 2018 19:34

    Ayşe teyze ve Ali Rıza amcanın kefen parası için bir köşeye koyduğu birikimle TL'nin değer kaybetmesi önlenemez. Şirketlerin yeniden yapılandırma istedikleri borçlar TCMB'nin rezervini aşıyor.

  • ayşe 06 Ağustos 2018 16:48

    Çünkü dövizin artacağını öngördüğünde dövizleri satın diyor

  • elaman06 Ağustos 2018 15:15

    Dolar dolduruyor hayırlısı

  • yilgin vatandas06 Ağustos 2018 14:58

    akpliler cumhurbaskaninin arkasinda mi? elimdeki az bir parayla doviz ve altin islemi yaparak gunu kurtarmaya calisan siradan bir vatandasim. akpli veya tayyipci degilim. secimlerden once de cagrilar yapmis kesin konusuyorum demis fakat dusmemisti. fakat en son doviz ve altinin yukselisi karsisinda cumhurbaskaninin yaptigi cagri karsisinda oy veren yuzde 52 nin buna uyup doviz ve altin bozduracagini ve kurlarin dusecegini dusunerek elimdekini bozdurdum. fakat tam tersi durumla karsilastim ve simdi zarardayim. yuzde kac inanip da bozdurmus acaba? bu durum bu kitlenin cogunlugunun bu cagriya uymadigini, kendisine inanmadigini ve menfaat iliskisi kurdugunu gostermiyor mu? onlarmi inanmis yoksa benmi inanmisim aptalim kerizim? bilenler lutfen yanitlasin.

  • Alamanci06 Ağustos 2018 17:22

    Biz gurbetciler Hükümetin arkasindayiz ve calismalarini destekliyoruz.2019 da avronun bu hükümet ile 7 küsür TL olacagini öngörüyoruz.Eskiden Türkiyede alamanci diye cagriliyorduk simdi kral olduk , secendende sectirendende Allah razi olsun.Tam destek , hep destek.

  • t or06 Ağustos 2018 14:47

    1 dolar 1 tl olacak yıl 2008

  • Alamanci06 Ağustos 2018 14:21

    Gurbetciler olarak hükümetimize tam destek veriyoruz, Avromuzun kisa zamanda 6 TL olacagini zaten bekliyorduk , sagolsunlar paramiz hergün dahada deger kazaniyor , cok sükür bizi hic yaniltmadilar , 10 Temmuz da 4.51 olan Dolar bugün 5.20 seviyelerine geldi.Daha 1 ay olmadan toplamda 70 kurusluk yükselis gercekten herkesin basarabilecegi bir sey degil , cani gönülden kutluyoruz.Dolarin yükselmesi ile Avromuzda rekorlara kosuyor.Daha ne isteyelim Allah secenden de sectirenden de razi olsun sayelerinde bu sene tatilimizi krallar gibi yaptik , cevremizden kat , bina , arsa , sulamali tarla alanlarin haberleri bitmek bilmiyor , hükümetimize bizden tam destek hep destek.

  • BENGIN06 Ağustos 2018 14:14

    kanal istanbul dan masrafı kurtarmak için vatandaşımda yolculuk yapacak başka çare kalmadı. herkese bir şişme bot işe gidiş gelişler kanal istanbul dan olacak trafik derdine çare.

  • yatırımcı06 Ağustos 2018 17:04

    o şişme botlardan geçiş ücreti alır. ne de olsa geçecek bot sayı garantisi verir. diğer köprü vs lerde yaptıkları gib.

  • metin06 Ağustos 2018 14:10

    Uçuyoruz ,kemerleri sıkı bağlayın düşüş sert olacak...

  • BENGIN06 Ağustos 2018 13:56

    ey vatandaş yastık altında ne varsa çıkar memlekete istikrar geldi.

  • ahmet06 Ağustos 2018 13:35

    Tutturdu başkanlık başkanlı diye ; şu güzel ülkemi mahvetti...Kul hakkı diye bir şey var.

  • Xx06 Ağustos 2018 13:03

    Baskanlik.sistemi oleyyy ucuyoruzzzz

  • kerim06 Ağustos 2018 12:56

    ben halen şu ecevite yazar kasa atan adamı bekliyorum. nerdesin yaşıyon mu torununda mu yok.

  • beceriksiz akp ekonomiyi mahvetti06 Ağustos 2018 12:54

    ülkeyi ne hale getirdiler

  • Okie Dokie06 Ağustos 2018 12:50

    Tüm paramı çekip İsrail'e taşınıyorum artık. Ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin fakirler. Pasta da bulamıyorsanız birbirinizi yiyin.

  • Kadir yildirim06 Ağustos 2018 17:10

    Defolllllll

  • dd06 Ağustos 2018 15:11

    SEN BİR YERE GİDEMESSİN. SENİN KUYRUĞUNU KUMLA SIYIRDILAR. SEN TÜRKÜN ELİNDEN BİRAZ ZOR KURTULURSUN.

  • mehmet yılmaz06 Ağustos 2018 13:03

    sana 44 pkklı leşi servis ettik tuncelide yarasın.

  • dursun06 Ağustos 2018 12:49

    yaşa varol başkanım yıkılmaz saffetinle göklerden gelen bir ses sana ne diyor dinle.

  • yalçın06 Ağustos 2018 12:46

    dolar akşama 5,40 olur mu tüm paramı dolara yatırdım

  • Farklı düşünce06 Ağustos 2018 12:32

    Olan alt gelir grubuna olacak yazık neyse kendi düşen ağlamaz

  • nuri06 Ağustos 2018 23:28

    köylü sıfır faizli kredi çekiyor.devlet sübvande edip bankaya faizini ödüyor.çiftçiden rahaı yok ülkede

  • dd06 Ağustos 2018 15:14

    ALT GELİR GURUBUMU KALDI?. KÖYLÜ KENTLİ KÖŞE DÖNDÜ. SEN KALDIYSAN BİLEMEM.

  • mehmet yılmaz06 Ağustos 2018 14:03

    sen önünden ye alt gelir bugüne kadar sanamı muhtaç ?

  • Vatandas06 Ağustos 2018 14:02

    Fabrikalar bir bir kapanmaya yada üretimi durdurmaya başlayinca. Dolarin etkisiylede zamlar üst üste gelince bakalim ne olcak. Ve Aynen kendi düşen ağlamaz. İsterse dolar 10 lira olsun nağralarina devam etsinlet.

  • ahmet..06 Ağustos 2018 12:21

    Türkiyemiz ekonomik ,siyasi yangın içerisinde Reisin umurunda değil....Tutturmus kanal İstanbul...Ne çok rant var bu kanal istanbulda...

  • Oyle biri06 Ağustos 2018 18:44

    Sen öyle zannet. Gecis garantisi verilir aslindan fazla odersin

  • dd06 Ağustos 2018 15:16

    KANAL İSTANBUL YAP İŞLET DEVRET MODELİ İLE YAPILACAK. HAZİNEDEN PARA ÇIKMIYOR.

  • Bika06 Ağustos 2018 12:36

    Kanal İstanbul kaç yılda parasını çıkarır ya da İstanbul'un trafiğine ne katkısı olur ki !

  • Alm 06 Ağustos 2018 12:14

    Çıksın çıksın Almanya’dan gelip herşey emin ucuza toparız. Yaşasın reis

  • Misafir06 Ağustos 2018 12:45

    Belki kendinde satarsınız nede olsa alman malının yemiş yaaa Alm haaa

  • dd06 Ağustos 2018 12:21

    SENİN EVRON YÜKSELİYO AMA. TÜRKİYEDE DE HERŞEYİN FİATI YÜKSELİYOR. NE TOPLAYACANKİ?.

  • Bilge Ekonomist 06 Ağustos 2018 12:03

    Eyyyyy Merkez bankası faizi % 5 altona düşür. Ekonomi düzelsin döviz dip olsun. Benim ekonomi ile ilgili diplomam var ben iyi bilirim bu işleri.

  • Sefer06 Ağustos 2018 12:02

    Siz hayal edin onlar yapsın dolar 5 15 hayal etmeye devam et ülkem döviz düşecek diye

  • Borsacı 06 Ağustos 2018 11:59

    Al sana istikrar saldim çayıra ekonomisi

  • Yatırımcı06 Ağustos 2018 11:58

    Akp ne derse tersini yapan kazanıyor. Yılbaşında dolarınızı satın dediklerinde dolar alan şu anda yüzde 41 karda

  • h.ibrahim06 Ağustos 2018 11:57

    bir şey yazayım dedim, sonra boş ver herkes dalgasında, memleket ekonomi kimin umrunda diye vazgeçtim.

  • Gerçek 06 Ağustos 2018 11:56

    yakın geçmişe kadar BOP ortaklığından dolayı İMF programıyla başlayan programla ekonomik finasal siyasi destek verildi. Ortaklık bozulunca ALP nin öz ekonomi yönetim gücü kendini göstermeye başladı. Büyük dünya ekonomistlerinin asrın ekonomistlerinin marifeti bu kadarmış

  • Mete06 Ağustos 2018 11:53

    Büyük dünya ekonomisinin ekonomik namişti ne demişti? “Bir dolar eşittir bir lira olacak” “yeterki bize yönetmede yola devam deyin”

  • Okie Dokie06 Ağustos 2018 11:47

    TCMB ulan 6 TL olmasını mı bekliyorsun?

  • Bika06 Ağustos 2018 12:33

    Dolarlar İsrail'de değil miydi ?

  • demirkan 06 Ağustos 2018 12:23

    OKİE DOKİE. PAÇALARIN TUTUŞTU GALİBA?.

  • Askme 06 Ağustos 2018 11:43

    6 olururmu gencler alayimmi biraz dolar?

  • Yorum06 Ağustos 2018 11:42

    Abd yaptırım açıkladığı gün bile bu kadar yükselmemişti

  • iso06 Ağustos 2018 11:39

    Dik dur REİS bak sana güvenip yüklü dolar aldık bekliyoruz. 2.5 yılda %80 kar hiç fena değil :) Aman diyeyim eğilme REİSSS!!! :)

  • doğru06 Ağustos 2018 11:38

    merkez bankası ne yapacak elindeki döviz miktarı belli,faizide artıramıyor reis kızacak,herkes suçu merkeze yüklüyor sorunları kimse görmüyor,türkiyede üretim değil tüketim ekonomisi uygulanıyor,kurtuluş ihracata dayalı üretim,ihracata dayalı büyüme...

  • mahir06 Ağustos 2018 11:35

    kandırıldık uleynnn hani düşecekti.

  • Bika06 Ağustos 2018 12:28

    " Bundan sonra da ne aldanan olacağız, ne de aldatan olacağız" sözüne inananlar kandırılmış oldu.

  • dolar06 Ağustos 2018 11:28

    rekorlar bizim işimiz. #devam

  • KEMAL06 Ağustos 2018 11:27

    Merkez bankası izlemeye aldı galiba her zamanki gibi ,öngörmek mi zor bu durumu yoksa ön görüp bakakalmak mı ytd.

  • Gorele06 Ağustos 2018 11:26

    İğneden ipliğe zam gelecek

  • memet..06 Ağustos 2018 11:26

    Reis 'Güçlü devletlerin güçlü paraların olur.Yerli ve milli TÜRK LİRAMIZ namusmuzdur demişti...Şimdi ne hale geldik.

  • Kadir yildirim06 Ağustos 2018 11:26

    İdam çıkartın. Papazı aşın. . Ne yaparsanız yapın. İsterseniz 20 tl yapın. . Bu ülkeyi batiramicaksiniz. . Isterseniz ettigimin armagedon unu çıkarın. . Biz burdayiz. ..

  • Akil ve bilgi06 Ağustos 2018 11:55

    Siz kimsiniz.. hamaset ile ulkeyi batiranlarmisiniz.... bu isin cozumu dolar 20 tl olsun biz buradayiz demek mi. Akil ve bilgi ile bu is cozulemiyor mu

  • Türkoğlutürk 06 Ağustos 2018 11:45

    Birilerinin isviçrede parası cebinde başka ülkenin pasaportu var. Kadir bey. Fazla kanal a almışın. Olan senle bana olur. Hoş 16 yıldır benim acımdan mutlu oluyorsun ya. Unutma aynı gemideyiz. Bir. İki, ekonomi matematik vd mantığın toplamıdır. Matematik bilmediğin için enflasyon yedi senede fırladı

  • Okie Dokie06 Ağustos 2018 11:20

    MERKEZ bankası aloooooo. İzleme ulan. İzleme. Birşeyler yap.

  • dd06 Ağustos 2018 11:49

    MERKEZ BANKASINI KAPATTIK. SENİN HABERİN YOKMU OKİE?. SEN AÇIĞA SATIŞA DEVAM ET. MERKEZ DİYE SENDE BAĞIRMAYA BAŞLADIN. HAYROLA SENİNDEMİ PİLİN BİTTİ.

  • memet..06 Ağustos 2018 11:20

    uçuyoruz.Kemerleri bağlayın.Son dualarınız edin...

  • dolar06 Ağustos 2018 11:17

    ver mehteri

  • dd06 Ağustos 2018 11:03

    BAK SANA EV HAPSİNE ALDIK. YENGEDE YANINDA İŞİNİDE GÖRÜYON. ÇENENİ KAPA ARTIK.BU KIYAGIDA UNUTMA.

  • dd06 Ağustos 2018 10:56

    DAHA NELER GÖRÜR. YAKINDA 6.12 Yİ DE GÖRÜR. DOLARIMDA YOK DERDİMDE YOK. KURBAN GELİYOR 18.25 MAAŞ 1000 HİBE. AZIMIZIN TADIYLA Bİ BAYRAM GEÇİRELİM.

  • Teşekkürler06 Ağustos 2018 09:32

    Hee seçimden önce istikrar dediler doları düşürücez dediler 4.30 a oldu 5.20 fren yok durmak yok. Her yer teşekkürler istanbul teşekkürler Türkiye afişi.

  • vatandaş06 Ağustos 2018 11:28

    yoruma katılmayanların doları var sanırım

  • Halil06 Ağustos 2018 09:26

    Bunlar iyi günler. 7 garanti olur 10 zamanla. Alan boşuna almıyor ülke üretimsiz icraat yok.

  • Gözlerim DOLAR06 Ağustos 2018 09:25

    Yıl sonu 6 bana abartı geldi 5.99 da anlaşalım gençler

  • Okie Dokie06 Ağustos 2018 09:07

    Merkez bankası başkanı keyifler nasıl? Sen de bizim gibi izliyor musun?

  • dd06 Ağustos 2018 10:57

    İZLEYİPTE NE YAPACAK MERMİ BİTTİ.

  • Lale06 Ağustos 2018 08:46

    Dolar 6 ya kadar, kutlu yürüyüşüne devam edecek gibi

  • Ankaralı Namık06 Ağustos 2018 08:45

    Başkanlık sistemi geldi, bu kur az bile. Eğleniyo muyuz gençler?

  • Keklik06 Ağustos 2018 08:40

    Tayyibi dinleyen yok, herkes dolar euro aliyor

  • Deist06 Ağustos 2018 12:23

    Sayın Canısı__ Allah in o kurbanlara ihtiyacı yok. Kurban insan içinse garibana git para ver ne ihtiyaci varsa görsün. Hangi devirde yaşıyoruz ya. Hayvanları boğazlayıp ortalığı kan golüne çeviriyonuz. Bunun dinle ilgisi yok. Hayvan ticareti yapıyosaniz onu bilmem.

  • dd06 Ağustos 2018 10:59

    HERKES DOLAR EVRO ALIYORSA. O ZAMAN DOLAR NİYE YÜKSELİYOR DEMECEN. BIRAK GİTSİN KİM NERDEN ALIRSA ALSIN. SERBET EKONOMİ BU.

  • Canisi06 Ağustos 2018 08:46

    Ne tayyibi Allah'ıni dinleyen yok. 82 milyon Müslüman var, kurban kesen 2 milyon bile değil