E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 3.81 seviyesinin altında---

Dolar/TL 3.81 seviyesinin altında

Dolar/TL 3.81 seviyesinin altında
20 Ocak 2017 - 14:30 borsagundem.com

Dolar ve euro Türk Lirası karşısında geriledi

TCMB bugün, 300 milyon dolar tutarında 1 hafta vadeli TL depo karşılığı Döviz depo ihalesi açtığını duyurdu. İhalede faiz oranı dolar için yüzde 0,75, TL için yüzde 9 olarak belirlendi. TCMB bugün açtığı TL depo karşılığı Döviz depo ihalesi için 375 milyon dolarlık teklif aldı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings twitter hesabı üzerinden Türkiye ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Paylaşılan satırbaşlarında, "Siyasi riskler ekonomik performansı, bankaların varlık kalitesini zayıflatabilir" yorumuna yer verildi. Türkiye, Güney Afrika, Brezilya, Suudi Arabistan, Kolombiya'da negatif kredi notu görünümünün bankalar için aşağı yönlü risklere katkıda bulunduğu belirtilirken, "(Türkiye'de) Mevduatlar sabit, el koyulan şirketlerdeki kredi pozisyonu minimal, dış finansmana ulaşım korunuyor" denildi.

27 Ocak'ta Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü gözden geçirmesi beklenen Fitch Ratings' in Türkiye'nin kredi notunu düşürebileceği beklentilerinin yükselmesi ile TL tarafında değer kayıpları görüldü. Açıklamaların etkisiyle dolar/TL paritesi 3.84 üzerinde fiyatlamalar gerçekleştirdikten sonra günü 3.8274 seviyesinden tamamladı.

Yeni günde kayıplarını 3.8092 seviyesine kadar genişleten kur ardından gelen alımlarla tekrar 3.8359 seviyesini gördü. Çift yönlü dar aralıkta dalgalanan parite an itibari ile yüzde 0.57 eksi ile 3.8054 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 4.0940 seviyesini gördükten sonra an itibari ile yüzde 0.51 kayıpla 4.0624 seviyesinde...

Societe Generale analisti Phoenix Kalen'in Perşembe günü kaleme aldığı raporda Türk lirasına ilişkin beklentilere yer verildi. Kalen, "TCMB'nin spot Döviz piyasasındaki hareketleri yeni politika enstrümanlarıyla ve beraberinde örtülü parasal sıkılaştırma ve ılımlı direkt faiz artışlarıyla hafifletmek adına gayretleri olmasına rağmen Türk lirasında daha fazla değer kaybı bekliyoruz" dedi. 

Kalen Dolar/TL kurunun 2017'nin ilk çeyreğinde zirve yapacağını savunarak raporda şu ifadelere yer verdi: "Dolar/TL için güncellenmiş tahminimiz kurun 2017'nin ilk çeyreğinde 3.95 ile zirve yapması ve takip eden çeyreklerde Türk lirasının daha iyi performans göstermesi yönündedir"

Bugün ABD başkanı Donald Trump görevi Obama'dan devralarak resmen ABD başkanı olarak göreve başlayacak. Bu akşam saat 20.00'de yapacağı koonuşma piyasalarca yakından takip edilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)