E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar/TL 3.80 altına geriledi! Düşüş Devam Eder mi---

Dolar/TL 3.80 altına geriledi! Düşüş Devam Eder mi

Dolar/TL 3.80 altına geriledi! Düşüş Devam Eder mi
12 Ocak 2017 - 15:13 borsagundem.com

Dolar/TL 3.75 ve 3.70 bölgeleri son derece önemli destekler olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle 3.70’in tamamen geçilmesi ile kurda rahatlama devam edebilir

Uluslararası Kredi ve Derecelendirme Kuruluşu Fitch yetkilisi James McCormack yaptığı açıklamada Türkiye’nin kredi notuna ilişkin not indirimi riskleri gördüklerini belirtti. Hatırlayacağımız üzere tek yatırım yapılabilir seviyedeki notumuzu Fitch elinde tutuyor. 15 Temmuz’dan sonra S&P ve Moody’s not indirimine gitmişti ve bu da Türk Lirası üzerinde büyük baskı yaratmıştı.

Fitch’in bir sonraki değerlendirmesi 27 Ocak’ta ve 24 Ocak’taki TCMB toplantısından 3 gün sonra. Merkez eğer sert faiz artışına gider ve bir anlamda bağımsızlık mesajı da verirse Fitch’in algısı değişebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün “Döviz üzerinden yapılan spekülasyonların derinliğinin olmadığı ortada. TCMB gerekli tedbirleri alacak kabiliyete sahiptir. Bankalar farklı hesapların içine giremez, girmemelidir. Gün yatırım, üretim, duran çarkları çalıştırma, çalışanları hızlandırma günüdür. Bugün bunları riske atmazsanız, yarın atacak hiçbir şeyini olmayabilir. Ekonomiyi çökertme gayretlerine karşı da milli seferberlik ilan etmeliyiz” açıklamalarında bulundu.

Dolar/TL ise Dolar endeksindeki gerileme ile birlikte düşüşüne devam ediyor. TCMB’nin bugün 1 haftalık repo ihalesi açmaması da TL’ye destek olmuş durumda. Sabah saatlerinde 3.93 üzerine tırmanan kur yaşanan düşüşle 3.80 altına kadar geriledi. Aşağıda 3.75 ve 3.70 bölgeleri son derece önemli destekler olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle 3.70’in tamamen geçilmesi ile kurda rahatlama devam edebilir. BIST 100 ise %3’e yakın artıda.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • üç yorumcu13 Ocak 2017 02:41

    bencede USD kısa zamandan 4 tl nin kapısını zorlar gibi gözüküyor TCMB bir karar alsa hemen karşılığı geliyor ficth hemen kredi notu acıklaması yaptı FED zaten aylar önce kademeli faiz artıracağı konusunda karar aldı trumpla yükşelise gecen USD trump koltuğa oturdugunda daha istikrar kazanacağı gibi duruyor tcmb nin alıcağı kararlar kürel ekonomide TL ye fayda sağlıcağını düşünmoyorum sadece TL nin değer kaybetmesini belirli süre engelleyebilir bir kaç silah var elinde ama en etkili faiz artırımı oda piyasayı daraltıyor oda ayrı bir risk faktörü ve her aldığı karara karşılık görüyor tcmb den bir önlem fed ve ficth den bir açıklama düşe kalka 4 tl üstüne cıkıcak gibi duruyor geçmiş dönemdede düşüşler oldu fakat aynı mehter takımına benzıyor 1 geri 2 ileri

  • İki yorumcu12 Ocak 2017 19:49

    Bir yorumcu kafayı yemiş,beyniyle değil başka yeriyle düşünüyor galiba.Yakında yine 4 lirayı zorlar dolar.

  • bir yorumcu12 Ocak 2017 19:02

    Allahın izniyle 3 tl nin altına gerileyecek.ve uzun sürede çıkmayacak inşallah.dolar alanları göreceğiz o zaman.bakın bu dolar tırmanışı suniydi ve altından çapanoğlu doçe çıktı.artık anlayın bundan sonra Türkiyenin yükselişini Allahın izniyle kimse dumura uğratamayacak.Yükselen Türkiyeye kumpas kuranlar her halukarda zarar edecektir.belki rockerfeller ve rothchils gibi trilyon dolarları olan baronlar trilyon dolarlarının büyük kısmını kaybedecek.Eğer yaşarsak bunlarıda göreceğiz inşallah.