E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar enflasyon sonrası 3.64'ü aştı---

Dolar enflasyon sonrası 3.64'ü aştı

Dolar enflasyon sonrası 3.64'ü aştı
03 Nisan 2017 - 09:25 borsagundem.com

TCMB'nin BIST kotasyon ile fonlama yapmaması ardından yeni haftaya 3.63'ün altında başlayan dolar/TL, beklentileri aşan enflasyon sonrası yeniden 3.64'ün üzerine taşındı.

Yeni haftaya dengeli ve yatay görünümünü koruyarak başlayan dolar/TL, beklentilerin üzerindeki mart ayı enflasyon verisi ardından 3.64'ün üzerine çıktı. En yüksek 3.6441 lirayı test eden kur, saat 10:50 itibarıyla 3.6415 seviyesinde.

Cuma akşam 3.64 seviyesinde olan dolar/TL bu sabah 3.6244 seviyesine kadar geriledi. TCMB'nin BIST kotasyon ile fonlama yapmaması doların güne bir miktar gevşek başlamasını sağladı. Ancak enflasyonun beklentileri aşması, kurun yeniden 3.64'ün üzerine taşıdı.

Yatırımcıların bu hafta odaklanacakları konular cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Çinli mevkidaşı Xi Jinping ile Perşembe ve cuma günü yapacağı görüşmeler olacak.

Uzmanlar tarım dışı istihdamda güçlü bir artış halında ABD'de faizlerin Haziran'da artırılabileceği fiyatlamasının güçlenebileceğini belirtiyorlar. Opsiyon kontratlarına göre yatırımcılar bu yılın ikinci faiz artırımı olacak Haziran ayı faiz artırımına yüzde 58 ihtimal veriyorlar. Yatırımcılar diğer taraftan da Trump'ın uluslararası ticarette yeni korumacı politikalar açıklaması ihtimaline karşı tetikte bulunuyor. Trump Cuma günü ABD'nin dış ticaret açığının nedenleri konusunda yeni araştırmalar hazırlanması talimatı verirken, Pazar günü de Çin ile yapacağı görüşmede Kuzey Kore politikalarına Çin'in destek vermesini sağlamak için ticaret konusunu bir pazarlık unsuru yapabileceği ifade etti.

Fed'in nüfuzlu üyelerinden New York Fed Başkanı William Dudley, merkez bankasının devasa tahvil portföyünü bu yıl, yani ekonomistlerin tahminlerinden çok daha önce, daralmaya başlayabileceğini ancak para politikasını sıkılaştırmak için acele etmediğini söyledi.

Bu hafta birçok Fed yetkilisinin yapacağı konuşmalar da piyasaların radarında olacak. Buna göre New York Fed Başkanı William Dudley bugün saat 14:30'da, Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ile 19:00'da bir konuşma yapacak. Öte yandan yarın üst düzey Fed yetkilisi Daniel Tarullo bir konuşma yapacak, Çarşamba günü ise son Fed toplantısı tutanakları açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)