E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 3.62'yi aştı---

Dolar/TL 3.62'yi aştı

Dolar/TL 3.62'yi aştı
09 Mayıs 2017 - 21:05 borsagundem.com

Dolar/TL akşam saatlerinde içinde 3.62'yi aşarak 3.6227'den işlem gördü

Gelişen ülkelere yönelik kar satışları kurdaki yükselişte etkili oluyor. Türk Lirası dolar karşısında saat 20:35'te 3.6227'den işlem gördü. Dolar, saat 21.05 itibariyle 3.6153'ten işlem görüyor.

TL, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'ye yönelik "ulusal acil durum" uygulamasını uzatmasının ardından dolar karşısında düşüş yaşadı.

HSBC 5 Mayıs'ta yolladığı bir notta TL'nin değerinin altında işlem gördüğünü, Merkez Bankası'nın sıkı para politikasını sürdürdüğü müddetçe Lira'nın değerlenmek için daha fazla alanı olduğunu bildirdi. 

Bugün Fed yetkililerinden Neel Kashkari ve Eric Rosengren'in açıklamaları izlenecek. Dün 2 Fed üyesinden faiz artışına ilişkin farklı mesajlar gelmişti. 

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed'in faizleri yükseltmeyi geciktirmesi durumunda bunun ekonomide resesyona neden olabileceğini belirtti. St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise, Fed'in faiz oranlarının düşük seviyede olduğunu ve faizlerin gelecek dönemde çok artmasının beklenmediğini söyledi. Bullard, Fed'in faiz artırımında acele etmemesi gerektiğini ifade etti. Bullard ve Mester'in bu yıl FOMC'de oy hakkı bulunmuyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞAHİN09 Mayıs 2017 22:08

    BOP DEDİKLERİ ORTADOĞUDA (SURİYEDE) KÜRDİSTAN PROJESİ.....AKABINDE TC NİN PARÇALANMASI

  • KARTALAĞABEYLİ09 Mayıs 2017 21:50

    BU EKONOMİ FALAN DEĞİL.TAMAMEN ORTADOĞU SİLAH TİÇARETİ VE İÇ PİYASADA YOLSUZLUK .RÜŞVET .KARA PARA FİYATLANIYOR.VE GECÖİŞE DAYALI İÇ PİYASADAN KAÇIRILAN DOLAR VE TL BAZLI PARACIKLAR.AYNI YUNANİSTAN GİBİ İÇİ BOŞALTILMIŞ BI TC EKONOMİSİ VAR.NAKİT BAZ ALINDIĞINDA

  • Helal lokma09 Mayıs 2017 21:41

    Açım! Helal lokma olan bi iş arıyom,nereye başvursam kul hakkı yiyor patronlar..açım alın teri le namusumla iş arıyorum..yardımcı olun!!namussusanız işletmrniz vergi kaçırıp haram yiyorsa çalışmam!!namuslu işletme arıyom

  • ıtri09 Mayıs 2017 21:29

    ampül patladı