E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 3.57'nin altında---

Dolar/TL 3.57'nin altında

Dolar/TL 3.57'nin altında
23 Mayıs 2017 - 08:28 borsagundem.com

İngiltere'de yaşanan saldırı olayı sonrası kur 3.57 seviyesinde bulunuyor

Petrol fiyatlarının artışı küresel piyasalarda risk alma iştahını artırırken bunun TL üzerinde olumlu yansıdığı görüldü.Dolar/TL  3.5593 seviyesinden kapattı.Jeopolitik risklerin dün akşam tekrar artmış olması kurda bir miktar yukarı sıçrama yaratıyor.
Uluslararsı piyasalarda dolar, Washington'da devam eden ve ABD'nin ekonomi politikalarına olan güvenin eksilmesine yol açan siyasi kriz nedeniyle baskı altında kalmaya devam ediyor. Sabah en yüksek 3.5783 seviyesini test eden kurun 3.57 üzerindeki hareketi kalıcı olmadı.Dolar/TL saat 13:57 itibariyle 3.5664 seviyesinde bulunuyor.

Dün akşam saatlerinde konuşan Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan 2017 yılı içerisinde 2 kez daha faiz artışına gidilmesinin uygun olduğunu ifade etti. Fed'in gelecek ay faiz artırma ihtimaline neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Faiz artışının gelişen ülke kurları üzerinde de etkili olması bekleniyor. Bazı uzmanlar önceden fiyatlandığı için bu etkinn sınırlı kalabileceğini belirtiyor.

Fed'in yarın akşam açıklanacak Mayıs ayına ait toplantı tutanaklarında gelecek ay faiz artışına dair işaretler yer alabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)