E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 3.54'ün üzerinde ---

Dolar/TL 3.54'ün üzerinde

Dolar/TL 3.54'ün üzerinde
20 Haziran 2017 - 08:01 borsagundem.com

Dün 3.49-3.52 bandında dalgalanan kur bugün yükselişe geçti, piyasaların gündemi sakin

Dün sabah ilk işlemlerde 3.48 seviyelerini gören ve bu seviyeden gelen alımlarla bir anda 3.52'yi geçen dolar kuru bugün de yükselişi sürdürüyor.

Güne 3.51 seviyelerinde başlayan kur, öğleden sonra 3.54 seviyelerinin üzerini denedi. 3.5430'u gören kur, en son 1 hafta önce bu seviyeleri görmüştü.

Dolar/TL saat 17:02 itibariyle 3.5413 seviyeinden işlem görüyor.

TL böylece dolara karşı en fazla değer kaybeden 4. para birimi oldu..En çok değer kaybeden para birimi Ruble ve Güney Afrika randındaki sert satışların TL'deki değer kaybında etkili olmuş olabileceği belirtiliyor. 

Bugün yurtiçi ve yurtdışında önemli bir veri akışı bulunmuyor. 

Ancak hafta boyunca Fed yetkililerinden gelen açıklamalar öne çıkıyor. Dün konuşan Chicago Fed Başkanı Evans, faiz artırımlarının çok kademeli ve bilanço küçültmesinin yavaş olması gerektiğini belirtti. 

New York Fed Başkanı Dudley de enflasyonun Fed'in hedefinin biraz altında olduğunu söyledi. Dudley para politikasını sıkılaştırmaya şu anda ara verilmesinin ABD ekonomisini tehlikeye atacağını açıkladı. Açıklamaların ardından dolar küresel çapta değer kazandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Soysuzlar çetesi20 Haziran 2017 19:03

    Ama evet çıktı şehit olmaz ki enflasyon,işssizlik ,hırsızlık,kul hakkıl ,adaletsizlik olmazki zaten olmaz bu ülke müslüman ülke ya tövbe tövbe!!!hadi bismillah müslüman diye iki kelam bakara makara yapapta enayi çarpmaya çıkam!!allahu ekber