E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDoların yönünü Merkez belirleyecek---

Doların yönünü Merkez belirleyecek

Doların yönünü Merkez belirleyecek
24 Ocak 2017 - 08:41 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı faiz kararı ile piyasalarda dengeler değişebilir

Yeni haftanın ikinci iş gününe girerken piyasalar ABD yeni başkanı Trump’ın açıklamalarını fiyatlamaya devam ediyor. Trump, yemin töreni sonrası yaptığı açıklamalarda daha korumacı bir politika izleyeceğini söyledi. Yeni Başkan açıklamalarında yılsonu büyüme hedefini %4 olarak belirledi ve ABD için en uygun politika ne ise onu uygulayacağını vurguladı. Dün ise Trump’ın açıklamalarının odağında vergi düzenlemeleri ve üretim vardı. Vergilerde "büyük" indirimler yapmaya ve piyasa düzenlemelerini gevşetmeye söz veren Trump, ABD'nin TransPasifik Ortaklığı'ndan çekilme talimatı veren kararnameyi imzaladı. Bu gelişmeler sonrası dolar varlıklarında değer kayıpları yaşandı. Altın fiyatları %0.50 üzerinde primli işlem görürken ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde ise %1 üzerinde düşüş gerçekleşti. ABD borsalarına 
ise düşüşler hakimdi. S&P500 ve Nasdaq %0.30 üzerinde satıcılı işlem gördü. Bugün yurtiçi piyasalar ise kritik Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası para politikası kararına odaklanmış durumda. Hatırlanacağı üzere Merkez Bankası son dönemlerde TL varlıklarını desteklemek için çeşitli hamleler gerçekleştirmişti. Bugün ise piyasalar TCMB kararı hakkında ikiye bölünmüş durumda. Saat 14.00’de gerçekleşecek TCMB faiz kararında herhangi bir müdahalede bulunmasa bile alacağı ek önlem paketleri ile birlikte döviz kurlarında fiyat istikrarı sağlamayı hedefleyebilir. Öte yandan Trump’ın yemin töreni sonrası yaptığı konuşma ve dünkü açıklamaları sonrası Dolar, TL’ye karşı değer kaybetti. Dün Dolar/TL paritesi %0.20 üzerinde satıcılı işlem görürken Euro, Türk lirasına karşı %0.10 üzerinde primli işlem gördü. Petrol fiyatları ise yeni haftaya düşüşlerle başladı. Ham petrol fiyatları %1.5 üzerinde satıcılı
işlem görürken brent petrol fiyatlarında ise %1.2 üzerinde değer kaybetti. Avrupa borsalarına ise petrol fiyatlarında ki düşüşler sonrası satıcı görünüm hakimdi. DAX endeksi %0.40’a yakın ve FTSE 100 endeksi ise %0.60 üzerinde satıcılı seyretti.

USDTRY ANALİZİ

Küresel piyasalar dün veri akışı olarak sakin bir gün geçirse de ABD yeni Başkanı Trump’ın açıklamaları kurda hareketlenmelere neden oldu. Bugün ise gözler kritik Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın para politikası kararına çevrildi. ABD tarafında ise akşam saatlerinde gerçekleşecek Mevcut Konut Satışları verisi hareketliliği artırabilir. Teknik olarak incelendiğinde kısa vadeli düşüş kanalı oluşturan kurda 3.7520 desteği üzerinde tutunma çabası olduğunu görüyoruz. Bu seviye üzerinde kalındığı takdirde 3.7640-3.7770 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Söz konusu desteğin aşağı yönlü geçilmesi halinde ise, 3.7435-3.7320 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

EURTRY ANALİZİ

Haftaya değer kazanarak başlayan Euro varlıklarının etkisi ile Euro, TL’ye karşı kritik Merkez Bankası para politikası kararı öncesi değer kazandı. Gün içinde Euro bölgesinden açıklanacak Hizmet Satın Alma Müdürleri endeksi takip edilecekken yurtiçi piyasalar TCMB para politikası kararına odaklandı. Teknik fiyatlamalara baktığımızda, 4.0320 desteğinin aşağı yönlü geçilmesi durumunda 4.0250-4.0120 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. 4.0320 desteği üzerinde kalındığı takdirde 4.0440-4.0550 direnç seviyeleri olarak izlenebilir.

EURUSD ANALİZİ

ABD yeni başkanı Trump’ın yemin töreninde yaptığı ilk konuşma sonrası Dolar varlıkları değer kaybetse de dün akşam saatlerinde mali politikalar ve üretime dair yaptığı açıklamalar EURUSD paritesinde geri çekilmelere neden oldu. Bugün ise, Euro bölgesinden açıklanacak Hizmet PMI ve ABD konut rakamları takip edilecektir. Teknik olarak incelediğimizde, yükseliş kanalı içindeki hareketini koruyan paritede 1.0770 direncinin aşılması durumunda yükseliş isteği sürebilir. 1.0790-1.0820 yükseliş denemelerinde direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Söz konusu direncin aşılamaması halinde ise, 1.0740-1.0710 destek seviyeleri olarak izlenebilir.

GBPUSD ANALİZİ

Önceki Hafta İngiltere başbakanı Theresa May’in yumuşak Brexit sürecini işaret etmesi sonrası BPUSD paritesinde yükselişler gerçekleşmişti. Ek olarak Trump’ın yemin töreni sonrası yaptığı açıklamalar ise yükseliş hareketlerini destekliyor. Bugün ise ABD tarafında açıklanacak Mevcut Ev Satışları verisi hareketliliğe neden olabilir. Teknik olarak incelediğimizde, paritenin 1.2540 direncini aşmakta zorlandığını görüyoruz. Bu direnç seviyesinin aşılması durumunda 1.2580-1.2650 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 1.2540 direncinin aşılamaması halinde ise, 1.2480-1.2415 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

USDJPY ANALİZİ

Önceki hafta Trump’ın yemin töreni sonrası yaptığı konuşma USDJPY paritesinde geri çekilmelere neden oldu. Ancak dün veri akışı olarak sakin geçse de akşam saatlerinde Trump’ın yaptığı açıklamalar ve bugün açıklanan olumlu Japonya PMI rakamlarının etkisiyle paritede zayıf görünüm devam etti. Bugün ABD tarafında ise mevcut ev satışları verisi takip edilecek. Teknik görünümde ise, düşüş kanalının korunduğu paritede 112.60 desteğinin aşağı yönlü geçilmesi durumunda geri çekilme isteği sürebilir. 112.20-111.50 geri çekilmelerde destek seviyeleri olarak takip edilebilir. Olası yükseliş denemelerinde ise, 113.20-113.90 direnç seviyeleri olarak izlenebilir.

ALTIN ANALİZİ

Altın fiyatları ABD yeni başkanı Trump’ın yemin töreninde yaptığı açıklamalar sonrası mevcut seviyesini korudu. Küresel çapta değer kaybeden dolar varlıkları sonrası ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde de düşüşler gerçekleşirken bu durum sarı metalin kazançlarını korumasında etkili oldu. Bugün ise ABD tarafından açıklanacak Mevcut ev Satıları verisi takip edilecek. Teknik olarak incelediğimizde, yükseliş kanalı içindeki hareketin devam ettiği altında 1219 direncinin aşılması durumunda 1121-1125 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.1219 direncinin aşılamaması halinde ise, 1215-1211 destek seviyeleri olarak izlenebilir.

PETROL ANALİZİ

Cuma günü açıklanan ABD sondaj kuyusu sayısındaki artış sonrası petrol fiyatlarında geri çekilmeler gerçekleşti. Yeni haftada ise, OPEC ülkelerinden gelen açıklamalar petrol fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. İran Petrol Bakanının petrol fazlalığı bitince arzı yeniden artırmaya hazırız açıklaması petrol fiyatlarında zayıf görünüme neden oluyor.

HAM PETROL ANALİZİ

Kısa vadeli düşüş kanalı içindeki hareketine devam eden petrolde 53.30 direncinin aşılması durumunda 53.60-54.10 direnç seviyeleri olarak ön plana çıkabilir. 53.30 direncinin aşılamaması halinde ise, 52.80-52.40 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

BRENT PETROL ANALİZİ

Zayıf görünümün devam ettiği brent petrolde yükseliş denemelerinin sınırlı kaldığını görüyoruz. Kısa vadeli düşüş kanalı içindeki hareketine devam eden petrolde 55.65 direncinin aşılması durumunda 55.90-56.40 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Söz konusu direncin aşılamaması halinde ise, 55.25-54.80 destek seviyeleri test edilmek istenebilir.

DAX ANALİZİ
 
Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) genişlemeci hamlelerine devam etmesi sonrası DAX endeksinde bir miktar yükseliş gerçekleşse de petrol fiyatlarındaki geri çekilmeler endeksi aşağı yönlü baskılamaya devam ediyor. Gün içinde Almanya İmalat Satın Alma Müdürleri endeksi hareketliliği artırabilir. Teknik fiyatlamalara baktığımızda, 11542 desteğinin üzerinde kalındığı takdirde 11597-11629 direnç seviyeleri olarak ön plana çıkabilir. 11542 desteğinin aşağı yönlü geçilmesi halinde ise, 11509-11430 destek seviyeleri olarak izlenebilir.

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ24 Ocak 2017 09:00

    KURUN ARTIŞI FRENLENMELİ AKSİ HALDE DURUM CİDDİ ÇÜNKÜ MAAŞLARIMIZA YÜZDE 3 ZAM VERİLDİ KUR GÜNLÜK YÜZDE 3 ARRTI.