E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolarda tutunma ve BİST'de yükseliş hareketi---

Dolarda tutunma ve BİST'de yükseliş hareketi

Dolarda tutunma ve BİST'de yükseliş hareketi
28 Kasım 2014 - 09:12 borsagundem.com

Direnç noktasından kapanan endekste petroldeki düşüşe paralel olarak yukarı yönlü bir başlangıç görülebilir

''OPEC vs. Kaya Petrolü… Fiyat Savaşları Başlasın..! 

Haftanın son işlem gününde içeride Dış ticaret verisi(Beklenti -6.55 milyar dolar) dış gündemde ise EuroBölgesi TÜFE (Beklenti %0.3) ve İşsizlik (Beklenti%11.5) OPEC in dünkü petrol üretimini kısmama kararısonrasında sert düşen petrol fiyatları, dolar, DXY vedöviz sepetindeki hareketler, bugünün en hareketlitakip edilecek verileri olacak.

BİST100 dün teknik olarak kritik bir seviyeden kapandı. Direnç noktasından kapanan endekste petroldeki düşüşe paralel olarak yukarı yönlü bir başlangıç görebiliriz. İlk karşılaşacağımız direnç 85000 ve 85500 aralığında gerçekleşecektir. Olası kar satışlarının gelmesi durumunda 84000 önemli bir nokta olacaktır. Gün sonunda yukarı yönlü bir kapanışın gerçekleşmesi durumunda endeks yeni hedefleri olan 86000 seviyesini zorlayacaktır.

Bu sürece doların ve petrol fiyatlarının destek vermesi önemli. Dolarda 2.20 seviyesinin aşağı yönlü kırılması durumunda 2.18 görülebilecek yakın seviye olarak takip edilmeli.
Uzun sure 2.20 desteğinde kalan doların bu seviyede tutunma gayretleri BİST 100 endeksinde yukarı yönlü hareketleri sınırlandırıcı olabilir. Dikkat..!''
A1 CAPİTAL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)