E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda kritik seviyeler---

Dolarda kritik seviyeler

Dolarda kritik seviyeler
23 Şubat 2017 - 14:45 borsagundem.com

FOMC tutanaklarındaki şahin tondaki yorumlardan sonra 3.56-3.55 seviyesi önemli hale geldi

"Dolar/TL Tutanaklar Sonrası Baskı Altında - 23 Şubat 2017 Dün FOMC tutanaklarının yayınlanmasının ardından 3.60 desteğini kırıp sert düşen Dolar/TL bugün 3.57 bölgesine kadar geriledi. Tutanaklarda Mart ayına yönelik net bir şekilde şahin mesajlar verilmemesi dolar boğalarını tatmin etmedi ve dolar endeksinde yaşanan düşüş gelişmekte olan para birimlerine pozitif yansıdı.Son günlerde ABD'den iyi veriler gelmesine ve FOMC üyelerinin şahin tondaki yorumlarına rağmen dolardaki değer kazanımlarının
sınırlı olduğunu görüyoruz. Kaldı ki Dolar endeksinin yükseldiği günlerde bile Dolar/TL üzerindeki baskının devam etmesi bize bu hareketin Türk Lirası kaynaklı olduğuna dair net bir işaret veriyor.
TCMB'nin attığı adımlar ve örtülü faiz artışı diye nitelendirebileceğimiz hamleler ile ağırlıklı ortalama fonlama maliyetlerinin yukarı çekilmesi ve reeskont kredilerinin TL cinsinden ödenebilmesi gibi gelişmeler kurda yaşanan aşağı yönlü harekette şüphesiz büyük pay sahibi oldu.Dolarda aşağı yönlü hareketin sürmesi halinde düşüş kanalının da altına geçilmesi satışları hızlandırabilir. 3.56 ve 3.55 bölgeleri
şuan için en yakın destekler olarak karşımıza çıkıyor. Toparlanmalarda ise 3.61 ve 3.65'lerin direnç olarak çalışmasını bekliyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan23 Şubat 2017 15:06

    ne oldu ülkemizi dışarıya gammazlayanlar...karaları bağlayın dolar düşüyor..daha çok beklerdsinz