E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda gevşeme eğilimi görülüyor---

Dolarda gevşeme eğilimi görülüyor

Dolarda gevşeme eğilimi görülüyor
25 Temmuz 2016 - 11:00 borsagundem.com

Dolar/Tl kuru 3.03 seviyelerinde düşüşle seyrediyor

Geçtiğimiz hafta döviz  yatırımcısına kazandırdı. İç siyasi gelişmeler Dolar/TL kurunun odağında yer alırken, Merkez Bankası'nın faiz kararı ve Dolar Endeksinin hareketine bağlı fiyatlamalar hafta boyunca devam etti. Haftaya 2.96 seviyesine yakın başlayan kur, MB toplantısına kadar hafif alıcılı bir seyir izleyerek 2.97-2.98 aralığına yükseliş gösterdi. Merkez Bankasının üst bantta 25 baz puanlık indirime gitmesi sonrası fiyatlamalar kısıtlı kalırken, ABD açılışı sonrası yükselişe geçen kur 3.06 seviyesine kadar hareketini devam ettirdi.

Çarşamba günü kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'nin notunu indirmesi sonrası yükselişe geçen Dolar/TL kuru, gece sonuçlanan MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Olağan üstü hal ilan edilmesiyle beraber 3.0970 ile rekor tazeledi. Haftanın kalanında TL lehine hareket görülürken, kapanış 3.06 seviyesine yakın gerçekleşti.Yeni günde 3.0950 seviyesini gören dolar/TL paritesi gevşeyerek 3.0275 seviyesini test etmesinin ardından şu saatlerde yüzde 1.22 düşüş ile 3.0333 seviyesinde...

Analistlere göre, geçtiğimiz hafta 3.10 seviyesine doğru gösterdiği sert yükseliş sonrası yönünü aşağı çeviren kurda, aşağı yönlü hareketler güçlü dolar nedeniyle kısıtlı kalmaya devam ediyor.  Haftaya 3.06 seviyesine yakın başlayan kur, gün içerisinde 3.05 ve yakın destek kademelerine doğru çekilmeler gösterebilecek olsa da Doların gelişmekte olan para birimleri karşısındaki güçlü duruşu hareketi kısıtlayacaktır. Bu nedenle günlük gelişmelerin 3.05-3.07 aralığında çift yönlü hareketlerle fiyatlanması beklenmektedir. TL lehine hareketlerin devamında ilk olarak 3.04 seviyesi, hareketin derinleşmesi durumunda ise 3.03 seviyesi hedeflenmelidir. Dolar lehine hareketlerde ise 3.0680 seviyesinin aşılması durumunda yükseliş 3.08 seviyesine kadar devam edebilir. Siyasi gelişmeler nispeten sakinleşmiş gibi görünse de her iki yönde olabilecek sert hareketlere karşı tedbirli olunmalıdır.

Bugün iç siyasi gelişmeler ve Dolar Endeksinin hareketinin yanı sıra Türkiye Temmuz Reel Sektör Güven Endeksi ve Kapasite Kullanım oranı yakından takip edilmelidir.

Emtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor

 

Borsa'nın tepki alımı ile başlaması bekleniyor

 

Altında gevşeme sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)